Докладът подготвен от съвета е публикуван вече в специализирана фейсбук

...
Докладът подготвен от съвета е публикуван вече в специализирана фейсбук
Коментари Харесай

Проф. Костов: Ще оцелеем с минимум жертви

" Докладът квалифициран от съвета е оповестен към този момент в профилирана фейсбук група и е наличен единствено за лекари на този стадий. Сега ще се мисли каква част от него ще бъде наличен и за всички жители.В отчета могат да се открият препоръки, само че това е спомагателен документ за всички тези лекари, които се сблъскват в практиката с ковид ". Това сподели в ефира на Дарик радио проф.Коста Костов, ръководител на Медицинския съвет и добави, че към този момент има нови осем нови редакции.

" Атанас Мангъров е в моя тим, тъй като е прям и с извънредно мнение и това е значимо за съвета ", акцентира проф. Костов. Така той отговори на рецензиите отправени от политици към Мангъров, че дезинформира.

" Важно е да има консервативно и демократично мнение ", акцентира той. 

" Мангъров попадна в тази обстановка не тъй като той приказва и осведоми, а излиза отвън това, което ние сме положили в отчета ", счита той. 

Според проф. Костов Мангъров не трябва да се впуска в стопански разбори, т.е. той не трябва да излиза от тясно медицинските си компетентности. " Мангъров пази своето професионално достолепие, акцентира Костов и добави, че той е част от съвета и ще се чува неговото мнение и в бъдеще ", акцентира той.

Проф. Костов даде уточнения по ограниченията признати, поради карантината и разяснява рестриктивните мерки за навестяване на паркове и градинки: Като човек, той е срещу да не се върви в паркове и градини, тъй като не се усеща удобно, а като доктор счита, че има проблем, тъй като хората могат да напълнеят, да изпитат и мощни душевен терзания стоешком у дома. Но също като доктор ще кажа, че рискът да се върви на обществвни места, като паркове и градинки е висок и поради това би трябвало да се съблюдава карантината, акцентира той.

Проф. Костов сподели, че като ръководител на Медицинския експертен съвет поддържа прецизно карантината.

Той разви теорията, че е допустимо българите, като остарял народ, да имаме опция да преодолеем епидемията по-леко, в сравнение с при други страни. В това ми е вярата, сподели проф. Костов. 

" Ще оцелеем си най-малко жертви ", безапелационен бе той.

" Към края на идната седмица ще има резултати от проучването на 1000 души, хора, които са служители на реда, водачи в градския превоз, гранични служители на реда и тогава ще имаме по-добри данни за разпространяване на вируса ", акцентира още проф. Костов.

Според порф. Костов ние сме при започване на рецесията.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР