Докладът на НАСА за НЛО: Какво научихме от проучването на UAP

...
Проучване на НАСА върху стотици наблюдения на НЛО установи, че
Коментари Харесай

Проучване на НАСА върху стотици наблюдения на НЛО установи, че няма доказателства, че извънземни стоят зад необяснимите явления, но космическата агенция също не може да изключи тази възможност.

Ако истината е някъде там, този дългоочакван доклад не предлага убедителни доказателства.

Но се очертава как НАСА ще разследва това, което нарича UAPs (Unidentified Anomalous Phenomena) с подобрена технология и изкуствен интелект.

Администраторът на NASA Бил Нелсън каза, че американската космическа агенция не само ще поеме водеща роля в проучването на възможни инциденти с UAP, но ще споделя данни с повече прозрачност.

Докладът съдържа 36 страници доста технически и научни наблюдения, така че ето някои от основните изводи.

Няма доказателство, че извънземните съществуват, но те може би

Съвсем последната страница на доклада каза, че „няма причина да се заключава“, че извънземни източници стоят зад стотиците наблюдения на UAP, които НАСА е разследвала.

"Въпреки това... тези обекти трябва са пътували през нашата слънчева система, за да стигнат до тук", се казва в доклада.

Въпреки че докладът не заключава, че съществува извънземен живот, НАСА не отрича възможност за „потенциална неизвестна извънземна технология, работеща в земната атмосфера“.

Ограничено количество UAP данни

Никола Фокс, асоцииран администратор на Дирекция за научни мисии на НАСА, каза: „UAP са една от най-големите мистерии на нашата планета“ и това е основно поради липсата на висококачествени данни.

Въпреки многобройните докладвани наблюдения на UAP, г-жа Фокс каза, че обикновено няма достатъчно данни, които „могат да се използват за определяне научни заключения за природата и произхода на UAP".

Г-жа Фокс обяви, че НАСА е назначила нов директор на изследванията на UAP, за да "създаде стабилна база данни за оценката на бъдещи данни".

Директорът ще използва AI и машинно обучение в процеса на събиране и анализ на данни.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР