Докладът на МВФ е изключително добър и балансиран. Те казват,

...
Докладът на МВФ е изключително добър и балансиран. Те казват,
Коментари Харесай

Асен Василев с първи думи за отхвърлената кандидатура на Каримански за управител на БНБ

Докладът на МВФ е извънредно добър и уравновесен. Те споделят, че би трябвало да има по-силна обществена политика, изключително на фона възходяща инфлация в цяла Европа. Това съобщи финансовият министър минути преди формалното основаване на партията на „ “ в Пловдив, съобщи кореспондент на Novini.bg.

По думите му може да се намерения за облекчение на ставки на контролирани цени, както е при електрическата енергия. Това обаче би трябвало да е доста добре премислено. До седмица-две ще можем да обявим един нов антикризисен бюджет “, заяви той.

„ Ние сме единствената страна в Европа, която от предходната година не е повишавала цените на тока. При нас енергийната рецесия е в много огромна степен овладяна, в сравнение с да вземем за пример в една Сърбия – към 50%. Отчитаме и усмиряване на инфлационния показател. Това, за което няма подробен проект е преодоляване на инфлацията на питателните артикули. Цените набъбнаха, само че бяха овладени. Никой не очакваше война “, посочи министър Василев.

На въпрос какъв ще е съставът на новата групировка, той съобщи: „ Ще бъдем съпредседатели с господин Петков, ще има и изпълнителен съвет “.

„ Информацията за господин Каримански излезе последните седмици преди да бъде препоръчан за поста. В закона за Българска народна банка има едно условие – претендентът да е с безупречна известност. Едно вероятно предложение този път би трябвало да е общо за обединението. Ако няма такова по-добре е да няма нов претендент “, разяснява във връзка отхвърлената кандидатура на Любомир Каримански от Има Такъв Народ за шеф на Българска народна банка.

На въпрос за оповестяването на ареста на водача на опозицията Бойко Борисов за противозаконен, съобщи: „ Съдът и Министерство на вътрешните работи би трябвало да изяснят какво е законно и какво не. Това не е в областта на Министерство на финансите “, акцентира Василев.

„ Инфлация има на всички места в Европа. Всички, които са подложени на ценовия потрес ще я усетят. В България тя се усеща по-бързо и е с 1-2% по-висока от европейската, тъй като сме директно подвластни от доставките на газ “, сподели още той.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР