Докладът на испанските власти по разследването на скандала с къщата

...
Докладът на испанските власти по разследването на скандала с къщата
Коментари Харесай

Кирил Петков: Доклад на испанските власти със снимки на Борисов е изпратен на МВР

Докладът на испанските управляващи по следствието на абсурда с къщата в Барселона е изпратен у нас и министър председателят към този момент се е срещнал с него. Това стана ясно от изявление на Кирил Петков по бТВ.

" Докладът е изпратен от испанските управляващи към Министерство на вътрешните работи ", заяви министър председателят.

" Докладът, който аз видях, имаше фотоси на господин Борисов. Испанските управляващи не го уличават непосредствено, само че споделят, че съгласно тях има забъркани висшестоящи лица в тази спекулация. Ако испанските управляващи са го разкрили това, американските управляващи са го разкрили, а нашата прокуратура - не ", разяснява Петков. Той добави, че в отчета са поставени фотосите на Бойко Борисов като " евентуална съгласуваност ".

" Парите са пристигнали от България през български политици с пране на пари ", заключи прочетеното в отчета министър-председателят. Петков още веднъж прикани Иван Гешев самичък да си подаде оставката и разгласи, че има намерение да търси негов правоприемник от чужбина, като към този момент обсъждал с екипа си имена на българи в чужбина с експертиза по тематиката антикорупция.

" Само, в случай че махнем корупцията от българската система, целият капацитет на стопанската система ще се отключи. Ако това успеем да създадем, ще видите какъв брой бързо ще тръгнем по пътя на растежа ", разяснява още министър председателят. " Няма наши и ваши, има хора, които желаят да изчистят България от това задължение - корупцията ", сподели още Петков. Той заяви, че вършат лист на българите в чужбина с експертиза по тематиката антикорупция.

" Нямам никакво доверие на основния прокурор Иван Гешев, тъй като той си е бил с тези хора, той си е ходил на питейни заведения с тях ", добави Петков. " И да имаме опцията да изберем сред няколко индивида. Ще гледаме най-квалифицираните хора, те да се състезават ", разяснява министър председателят във връзка бъдещата фигура на основния прокурор.

Петков установи още, че Движение за права и свободи са изнервени, съгласно него, и това е от боязън. И във връзка престрелките с придвижването и техните упреци, че той е привързан с кръга Прокопиев, министър председателят отхвърли се числи към каквито и да било кръгове.

" Те още не могат да повярват, че ние сме на тези позиции, на които сме, и нямаме никакви зависимости, те в този момент не знаят какво да ни вършат ", заключи по адрес на Движение за права и свободи Кирил Петков. " Хората го усещат с корема си ", заключи министър председателят във връзка измененията, които желае да направи неговото държавно управление.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР