Докладът на Европейската комисия не казва, че в месото има

...
Докладът на Европейската комисия не казва, че в месото има
Коментари Харесай

Експерт за това има ли антибиотици в месото

Докладът на Европейската комисия не споделя, че в месото има антибиотик и той е доста рисков, а че животните са тренирани с тези количества . Проблемът е, че антибиотиците в храните селектират резистентни микроби, а не, че антибиотикът е толкоз нездравословен за индивида. Това сподели пред проф. Тодор Кантарджиев, шеф на народен център по заразни и паразитни заболявания. Той добави, че у нас и в Европа сега няма циркулация на грипни вируси. Това зависи доста от времето и добави, че в този момент е най-подходящото време за имунизация.

 
Агенцията по сигурност на храните разпространиха позиция до медиите, че като институция вземат участие в проучване и са подали данни какъв брой количества антибиотици за скотски цели са употребявани през 2015.
 
Всяка година организацията по храните ревизират дали в пробите месо има антибиотици и тази година не са открити . Миналата години са открити в три пуйки, а по-миналата в пчелен мед са открити сулфонамиди “, сподели проф. Кантарджиев.
 
Той съобщи още, че у нас се съблюдават от ветеринарите разпоредбите за лекуване на животните то да не предхожда клането на животното за месо и посочи, че не се дават антибиотици във фуражите за увеличение на биомасата. По думите му в нашата страна това е неразрешено и строго се управлява.

 
Когато се употребяват антибиотици е допустимо да се селектират резистентни микроби/бактерии, които въздействат на човешкия организъм. Вероятността да попаднат е дребна заради термична обработка. Важно е антибиотици да се дават, единствено когато се лекува бактериална зараза, да се дава този, който няма да унищожи цялата микробна флора, а ще работи тъкмо “, сподели Кантарджиев.
 
Специалистът изясни, че потреблението на антибиотици при хора в доболнична помощ е равна на междинна за Европа и добави, че не поучава никой да употребява доста дълго време мощни добавки за стимулиране на имунната система, както и да се употребяват уеб сайтове, които не са на публични институции, а предлага консултация с доктор.
 
Той посъветва, че е добре през месеците, когато няма слънцегреене, да се взима известно количество витамин D , само че не непрекъснато и в огромно количество и даде образец, че за възрастни до е 3 капки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР