Докладът на Еврокомисията за готовността на България да влезе в

...
Докладът на Еврокомисията за готовността на България да влезе в
Коментари Харесай

Дянков: Докладът на ЕК за приема ни в еврозоната ще е негативен

„ Докладът на Еврокомисията за готовността на България да влезе в еврозоната ще е отрицателен ". Такова мнение изрази някогашният финансов министър Симеон Дянков пред NOVA NEWS. Думите му са във връзка упования Конвергентен отчет на Европейска комисия и Европейската централна банка, който би трябвало да бъде оповестен през юни. Тогава ще разберем дали изпълняваме критериите за присъединение към еврозоната.

Според Дянков намаляването на бюджетния недостиг е поради несправяне на кабинета с инфраструктурни обекти. „ Събираемостта на налозите през 2023-та спадна по отношение на година по-рано. По-зле сме от предходни години във връзка с недостига ", съобщи Дянков.

Той счита, че някои министри, чиито ресори са в икономическата сфера, може да бъдат заменени при ротацията на министър председателите.

„ Като финансов министър Асен Василев би следвало да си подаде оставката, защото отчетът на Европейска комисия за приемането ни в еврозоната ще е отрицателен. Но Василев е и политически водач. Затова мисля, че ще остане в кабинета. Министър Тодор Тагарев също би трябвало да си отиде ", разяснява Дянков. Той оцени позитивно работата на министрите на превоза и земеделието - Георги Гвоздейков и Кирил Вътев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР