Докладът на ЕК за България е обективен. Там се посочва

...
Докладът на ЕК за България е обективен. Там се посочва
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Лошо е, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами разваляме репутацията си

Докладът на Европейска комисия за България е справедлив. Там се показва и напредъкът, и дефицитите, които ние самите знаем. Не мога да кажа същото за резолюцията на Екологичен потенциал. Тази резолюция показва България единствено в черни краски, което не дава отговор на истината.

Това съобщи в предаването „ Карай направо” по NOVA вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Тя изрази страдание, че огромна част от политиците в страната ни се радват, когато сами скапваме репутацията си. „ Тревожи ме обаче не самата резолюция, явно е, че част от причините на основателите са политически. Нали съперниците ни не си показват, че след изборите, които предстоят, западните медии ще стартират да пишат единствено положителни мнения за България? Трудно се построява известност, елементарно е да я разрушиш. Ще отнеме години, тя да се възстанови”, разяснява още тя.

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите тематики в отчета на Европейска комисия. „ Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на държавното управление е, че отчетът е справедлив. В него се показват минусите и това, което би трябвало да свърши държавата”, уточни Захариева. И добави: „ Тогава, когато обаче стимулирано от български депутати главно се пробва да се показа страната единствено черна багра, каквато е резолюцията, последствията ще са за българските граждани”, безапелационна бе Захариева.

В предаването вицепремиерът разяснява и рецензиите на Съединени американски щати против построяването на „ Балкански поток ", както и против реализацията на плана „ Белене”. „ Съединени американски щати не за първи път показват позиция против планове в Европа, които са свързани с доставка на съветски газ. Това, което е значимо за България е, че този план се прави по европейските правила. Това е план, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското държавно управление работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника”, съобщи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Според нея колкото повече благоприятни условия имаме, толкоз по-евтин ще бъде газът. „ Това е стремежът на българското държавно управление – да даде опция да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме оптимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като държава”, сподели още тя. „ Знам за мнението на Съединени американски щати, само че в последна сметка ние сме суверенна страна, член на Европейски Съюз и съблюдаваме техните правила”, безапелационна бе Захариева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР