Докладът на ДАНС е манипулативен. ЦИК наруши Изборния кодекс.Това обяви

...
Докладът на ДАНС е манипулативен. ЦИК наруши Изборния кодекс.Това обяви
Коментари Харесай

Денков: Докладът на ДАНС е манипулативен. ЦИК наруши Изборния кодекс

Докладът на ДАНС е манипулативен. ЦИК наруши Изборния кодекс.

Това разгласи на ексклузивен брифинг министър председателят Николай Денков, откакто предходната вечер ЦИК анулира машинния избор. 

" Вместо да решим за кого да гласуваме, още веднъж би трябвало да обсъждаме по какъв начин ще гласуваме - с машини или единствено на хартия. На последните локални избори - над 660 000 бюлетини бяха оповестени за недействителни, Колко от досегашните кметове са определени с недействителните бюлетини? Именно поради това след последните локални избори бяха въведени машините. (...) Срокът за узаконяване на машините за актуалните избори е днес в 17 часа. Вчера надалеч преди приключването на този период ЦИК забрани гласуването чрез машини. Това решение се основава единствено на отчет от ДАНС, в който наблюдения в следена среда са интерпретирани манипулативно и са направени внушения, че някой може да манипулира машинния избор ".

Денков акцентира, че тези внушения нямат съображение и избори аргументи в поддръжка на тезата си.

" Първо - машините в момента играят ролята на принтери. Поглеждате какво са отпечатали и може да се убедите, че вашият избор е регистриран правилно. Второ - видеозаписите и фотосите са част от рутинна процедура, с която се приготвя отчета в министерството на електронното ръководство, с цел да се удостовери правилната им работа. Внушение е, че темогат да повлияят на машинния избор. Трето - в законно открития период виновни лица и специалисти в министерството на електронното ръководство разгласяват решение, че машините подхождат на член 213, алинея 3 от Изборния кодекс. С други думи - могат да бъдат употребявани на изборите ".

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР