Докладът на д-р Атанас Ташев за състоянието на МБАЛ във

...
Докладът на д-р Атанас Ташев за състоянието на МБАЛ във
Коментари Харесай

Във Велинград очакват проверка на болницата

Докладът на доктор Атанас Ташев за положението на МБАЛ във Велинград бе изслушан от здравната комисия на общинския съвет, общински съветници и представители на медиите в края на предходната седмица. Все още се чака разглеждането на показаната информация на сесия на Оценка за съвместимост и взимане на решения от градските управници.

Д-р Ташев даде на членовете на Комисията документи, които, съгласно него поддържат изказванията му за раздут щат, заведени правосъдни каузи и финансови злоупотреби. Той помоли за помощ и подпомагане от страна на общинските съветници в няколко направления: да се сътвори комисия от експерти, които да създадат експертен разбор на щатното разписание и на фонд работни заплати, да се извърши самостоятелен финансов одит на икономическото положение на болничното заведение все още, да се предприеме обединение на болничното заведение с общинския медицински център и незабавна финансова помощ, обвързвана с високите режийни сметки за ток.

Кметът на Велинград доктор Костадин Коев още веднъж напомни на присъстващите, че самият той е подал сигнал до Агенцията за държавна и финансова ревизия и Министерството на здравеопазването - Медицински одит с публично писмо с дата 22.12.2021 година, с което желае намесата на органите за инспекция и разбор на възможните нарушавания и нередности в болничното заведение.

“Моят сигнал е изпратен месец преди оповестението на отчета на ВрИД доктор Атанас Ташев, който той показа на 24.01.2022г.”, заяви Коев и изрази убеденост, че такава инспекция ще бъде направена в напълно скоро време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР