Докладът на Брюксел не може да промени реалността и правосъдната

...
Докладът на Брюксел не може да промени реалността и правосъдната
Коментари Харесай

Мониторингът на ЕК не трябва да спира, смята Лозан Панов

Докладът на Брюксел не може да промени действителността и правосъдната система в България. Според мен обаче не би трябвало да бъде свален Механизмът за съдействие и оценка.

Така ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов разяснява поредния доклад на Европейска комисия за България по механизма за съдействие и оценка.

Според Панов отчетът е по-скоро политически, само че отпадането му би имало противоположен резултат за европейските институции. Това би довело до евроскептицизъм измежду българите, които имат вяра повече в европейските, отколкото на българските институции.

Според него отчетът е стъпка към бъдещо унищожаване на мониторинга, само че не тъй като са изпълнени дадените рекомендации, а тъй като с този механизъм не могат да бъдат реализирани резултати.

Председателят на Върховен касационен съд разяснява още, че в отчета няма дадени рекомендации, не тъй като не са нужни такива, а може би " никой не си прави илюзията, че те ще бъдат изпълнени ".

По думите му отчетът е изработен по метод, който да реализира успокоение за европредседателството на България.

" В продължение на 10 години дипломатичният език, с който се споделят проблемите, явно се схваща неправилно от получателите. Смятам, че България не е изпълнила рекомендациите и нужните критерии за естествена правова среда в нашата страна ", добави Панов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР