Докладът на Брюксел е тежък шамар за България, каза в

...
Докладът на Брюксел е тежък шамар за България, каза в
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Докладът на Брюксел е тежък шамар за България

Докладът на Брюксел е тежък пестник за България, сподели в предаването „ Тази сутрин” по bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя дефинира предлагането на ГЕРБ за промени в Конституцията, с които да отпадне отминалостта за закононарушения, свързани с приватизацията, като безспорна димка, пиар акция и обезверен ход за пред Брюксел.

При дейната външна политика на премиера – обятия и целувки, ни дават отчет, и то преди председателството, в който се споделя,че Европейската комисия не може да стигне до заключението, че което и да е от условията в областта на битката с корупцията, проведената престъпност и правосъдната система е изцяло изпълнено, означи Нинова.

„ Този ход с приватизацията е бил финален обезверен ход пред Брюксел, с цел да кажат: Ето, имаме проблеми с корупцията, само че той не е при нас, а е бил 20 година обратно и ние започваме да го борим”, посочи тя.

„ Българска социалистическа партия предлага концесиите да са част от този обзор на прехода, те споделят: „ Да, добре, концесиите са част от този преход”, а през днешния ден внасят Закона за концесиите, посредством който се приготвя концесия на Летище София и на „ Български пощи”, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

--> По думите ѝ днешният ден в Народното събрание ще е тест за ръководещите. „ Ако поддържат нашия закон да спре приватизацията в този момент, значи приказват истината. Ако го отхвърлят, която аз мисля, че ще стане, тези хора едно приказват, с цел да замазват ситуацията, а друго вършат на процедура. В такава реплика ние няма да участваме”, безапелационна беше Нинова.

„ Ако си фантазират, че ще ни вкарат в диалог и промени, които са реплика и няма да доведат до резултат, с цел да си прикрият сегашните далавери, доста се лъжат”, акцентира още водачът на Българска социалистическа партия.

След двете произшествия, които Нинова претърпя единствено за месец, от НСО са поискали да я охраняват, разкри още тя в диалога с Антон Хекимян.

„ Не се тормозих, само че имам подозрения след два удара един след различен за един месец”, призна тя.

„ След втория ми се обади шефът на НСО и сподели, че е належащо да ме охраняват”, уточни Нинова, като посочи, че от службата са имали информация, която им дава съображение да я охраняват.

Нинова обаче е отказала защитата. „ Имам вътрешно разбиране, откогато съм в политиката, че парите на хората не могат да се употребяват за бранене на политици”, означи водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР