Докладът African Blockchain Report 2022, изготвен от CV VC в

...
Докладът African Blockchain Report 2022, изготвен от CV VC в
Коментари Харесай

Ripple и XRP трансформират африканския континент

Докладът " African Blockchain Report 2022 ", направен от CV VC в съдействие с южноафриканската Standard Bank, акцентира необятното разпространяване на Ripple и XRP в 13 африкански страни.

Въпреки че беше оповестен в края на април 2023 година, този отчет не получи огромно внимание от общността на XRP. В него е отдадена цяла страница на софтуерните достижения на Ripple.

В отчета се натъртва на големите благоприятни условия за доставчиците на цифрови платежни услуги като Ripple в Африка. Въпреки че през последните години е реализиран забележителен прогрес, районът към момента има необработен капацитет.

Очаква се до 2025 година приходите от електронни заплащания да се усилят с 20% и да доближат $40 милиарда.

Въпреки този капацитет, във финансовата система на континента има пропуски, заради което многочислени физически и юридически лица нямат достъп до банкови услуги. Криптовалутата съставлява решение, изключително заради необятното потребление на мобилни телефони в Африка.

Понастоящем по-малко от 10% от всички заплащания в Африка се правят по цифров път.

Авторите на отчета допускат, че потреблението на блокчейн и криптовалути за парични преводи може да докара до междинни спестявания на такси от 6.3%, а в Африка на юг от Сахара спестяванията могат да доближат 8.46% спрямо обичайните способи.

Ripple към този момент откри мощно наличие в Африка. В отчета е показана карта, на която са показани страните, в които Ripple работи интензивно, а точно Бенин, Буркина Фасо, Кот д’Ивоар, Египет, Гана, Кения, Мали, Нигер, Нигерия, Сенегал, Южна Африка, Того и Уганда.

Авторите акцентират по какъв начин решението на Ripple за ликвидност при поискване (ODL), основано на XRP , е от изгода, както за финансовите институции, по този начин и за физическите лица.

То дава опция за световни заплащания в действително време на доста по-ниска цена, без да се обвързва оборотният капитал в сметките по предназначение.

Чрез потреблението на XRP като мостова валута средствата могат да се изпращат и получават в локална валута и от двете страни на транзакцията.

Освен това в отчета се загатва, че мултинационалните финансови институции могат да употребяват разширяващата се световна мрежа на Ripple, с цел да понижат разноските си и да получат достъп до релси за заплащане по целия свят.

Ripple си сътрудничи с локални финансови институции и финтех компании за улеснение на по-добри трансгранични парични преводи в района, в това число районна оперативна съгласуемост на заплащанията и безпроблемно придвижване на пари на целия континент.

В отчета се акцентира и партньорството на Ripple с MFS Africa, оповестено през първото тримесечие на 2023 година Базиранят в Южна Африка MFS Africa употребява ODL за създаване на платежни услуги, съвместими с ISO20022, като употребява платежни релси, основани на блокчейн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР