Доклад, с който се иска комисия да провери дейността на

...
Доклад, с който се иска комисия да провери дейността на
Коментари Харесай

Общината да провери дейността на гробищните паркове искат от ВМРО

Доклад, с който се желае комисия да ревизира активността на гробищата на територията на гр. София, е направен от ръководителя на " Патриоти за София " Карлос Контрера . Той е подписан и от представителя на Българска социалистическа партия Калоян Паргов и от Веселен Калановски , представител на Демократична България. Внесен е в в Столична община на 5 май тази година и е отсрочен за разглеждане в СОС от предходната сесия на 12 май, само че се чака да бъде разискван на следващия ден - 26 май.

В отчета подборно се разказват аргументите, които постановат основаването на " краткотрайна комисия на Столичен общински съвет с предмет " Анализ на активността на Оперативна програма " Гробищни паркове ".

Припомняме, тази заран стана ясно, че, умряли в старешки домове, които е трябвало да бъдат кремирани.

Сред претекстовете за инспекцията са, че от време на време в Столична община и Столичен общински съвет постъпват сигнали и недоволства от жители за нередности и нарушавания както от чиновници на Оперативна програма " Гробищни паркове ", по този начин и от управлението на предприятието - шеф и заместник-директори . Имало е многократни инспекции, установявани са нарушавания, нередности, неуредици и пропуски в Наредбата за погребално-обредната активност и структурата на общинското дружество. Целта е възстановяване на работа и недопускане на нерегламентирани практики от чиновници и ръководители.

Сред претекстовете се разказва, че е лимитирана опцията общинският съвет да реализира не фиктивен, а действителен надзор по ръководството на общинското дружество , спазването на Наредбата на територията на гробищните паркове и законосъобразното и оправдано разходване на средствата за прехрана, главен ремонт, създаване на инфраструктура на територията на този тип обществена общинска благосъстоятелност.

На изпращани сигнали за нередности шефът на Оперативна програма " Гробищни паркове " постоянно дава отговор официално , без показване на ясни данни и отговори, в това число за аргументите, довели до едно или друго събитие.

От Вътрешна македонска революционна организация от дълго време наблюдават тематиката с регламентиране на активността и контрола над погребалната активност. Нееднократно нередности и злоупотреби са изнасяни на сесии и пред медиите и от различен общински консултант - Димитър Антов.

В 44-тото Народно събрание депутатите от Вътрешна македонска революционна организация направиха промени в Закона за устройство на територията, които вменяват на общините задължението да регламентират гробищната активност посредством нарочни наредби , защото обединен закон в тази сфера към момента няма. Тази смяна беше призната остро от погребалните организации, които тогава дори излязоха на митинг в центъра на София .

Последните скандални разкрития за незаконни погребения обаче за следващ път потвърждават потребността от единно законодателство и непоколебим надзор от страна на страната над траурните услуги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР