Доклад на ООН, публикуван днес, сочи, че над половин милион

...
Доклад на ООН, публикуван днес, сочи, че над половин милион
Коментари Харесай

ООН: Над 570 000 души в ивицата Газа гладуват заради войната

Доклад на Организация на обединените нации, оповестен през днешния ден, сочи, че над половин милион души в линията Газа гладуват заради липса на задоволително хранителни доставки в палестинската територия от началото на войната сред Израел и радикалното палестинско придвижване " Хамас " на 7 октомври, съобщи АП.
Службата на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида в това време изиска да стартира следствие против Израел за " допустимо осъществяване на военно закононарушение ", заяви Франс прес.
" Това е обстановка, в която съвсем всеки в линията Газа гладува ", сподели основният икономист на Световната стратегия по прехраната към Организация на обединените нации Ариф Хюсейн. Той предизвести, че в случай че измеренията на спора сред Израел и " Хамас " се запазят и питателните доставки не бъдат обновени, популацията на Газа може да изпадне в състояние на " цялостен апетит през идващите шест месеца ".
Докладът, направен от общо 23 организации към Организация на обединените нации и неправителствени организации, отчитва, че цялото население на анклава страда от дефицит на храна, като при 576 хиляди души равнищата на този дефицит са пагубни, т.е. тези хора гладуват.
В оповестено през днешния ден официално съобщение службата на висшия комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида изрази безпокойствие по отношение на гибелта на " 11 невъоръжени палестински мъже " в жилищна постройка в град Газа във вторник вечерта. Според " притеснителни известия " тези хора са били убити от израелски бойци пред очите на свои родственици.
За момента няма коментар от страна на израелските управляващи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР