Доклад на ООН: Броят на недохранените в света нараства -

...
Доклад на ООН: Броят на недохранените в света нараства -
Коментари Харесай

Доклад на ООН: Броят на недохранените в света нараства - всеки девети гладува

Доклад на Организация на обединените нации: Броят на недохранените в света нараства - всеки девети гладува
Броят на гладуващите в света се е нараснал през последните три години, като се е върнал към равнището отпреди десетилетие, се споделя в отчет на Организация на обединените нации.

Според него 821 милиона души или всеки девети човек на планетата, са недохранени през 2017 година ( при 815 милиона през 2016 г.).

Почти 151 милиона деца на възраст под пет години - 22% от общия брой - имат несъответстващ напредък заради недохранване, цитира отчета МИА.

Проблемът с глада се е изострил в Африка и Южна Америка, твърди отчета, озаглавен "Въпросът с обезпечаването на храната и изхранването на света".

В същото време данните демонстрират, че 672 милиона възрастни, повече от всеки осем индивида на планетата, са с наднормено тегло.

Според отчета аргументите са многочислени, в това число изменението на климата - като сушата и наводненията, както и войната и насилието.

Годишният отчет на Организация на обединените нации е създаден в съдействие с УНИЦЕФ, Световната здравна организация, Световната организация за издръжка и земеделие, Международният фонд за земеделие и развиване и Световната продоволствена стратегия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР