Доклад на Министерството на здравеопазването, публикуван от разследващия сайт Bird.bg

...
Доклад на Министерството на здравеопазването, публикуван от разследващия сайт Bird.bg
Коментари Харесай

Зам. здравният министър: Имало е възможност висши служители да бъдат подслушвани в болница Лозенец

Доклад на Министерството на здравеопазването, оповестен от проверяващия уебсайт Bird.bg сочи, че в държавна болница " Лозенец " са подслушвани висши държавни чиновници.

В момента нямаме такава информация публично, съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия " Денят стартира " зам.-министърът на опазването на здравето Димитър Петров.

" По отношение на отчета, новият съвет на шефовете установи метода, по който е реализирано видеонаблюдението и това, че то би разрешило да бъдат подслушвани в съответните стаи, където се лекуват такива висши чиновници, е имало опция те в действителност да бъдат подслушвани и то от компанията, която е наета ", добави Петров.

" Това е установено от ръководителя на съвета на шефовете още първите дни след влизането. Съответно са сезирани органите. Нашите пълномощия са до такава степен да сезираме способените органи, те към този момент ще си свършат работата ", добави той.

По мотив информацията, че 29 чиновници са били на щат като мъртви души без да работят, Петров сподели, че има назначени хора от Софийския университет, които на практика не работят в болничното заведение. За тях се установи, че е подписан контракт.

Такъв проблем стои и в Александровска болница, сподели още Петров.

" Там има доста хора, които са назначени отвън нужните щатове, тъй като те преподават в университета. Тези връзки би трябвало да се уредят по някакъв метод, защото тежат на болничното заведение. Това е въпрос на съгласие сред университета и съответната болница ", добави зам. здравният министър.

Вижте целия диалог с Димитър Петров във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР