Доклад на икономическото министерство на Германия за третото тримесечие на

...
Доклад на икономическото министерство на Германия за третото тримесечие на
Коментари Харесай

Германската икономика няма да се възстанови скоро

Доклад на икономическото министерство на Германия за третото тримесечие на годината акцентира, че подобрение на стопанската система в близко бъдеще е малко евентуално. В отчета се показва, че съществени знаци като бизнес климат и промишлени поръчки остават слаби, а съчетанието на това с отрицателното развиване на световната стопанска система, навежда на очакване за следващо едва тримесечие. Министърът на стопанската система на Германия, Роберт Хабек, съобщи, че " очевидно икономическо възобновяване не може да се чака преди края на годината или при започване на идната ".

Също по този начин, Федерацията на немските промишлености (BDI) понижи икономическата си прогноза за 2023 година, прогнозирайки спад в производството с 0,4% за цялата година. В отчета на BDI се показва угриженост за положението на немската стопанска система, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези сигнали за икономическата обстановка на Германия отразяват провокациите, пред които е изправена страната, както и отрицателното въздействие на световните стопански фактори върху нейната непоклатимост и напредък.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР