Доклад на експерти от ООН посочи сирийския режим като отговорен

...
Доклад на експерти от ООН посочи сирийския режим като отговорен
Коментари Харесай

ООН: Режимът в Дамаск е отговорен за нападението със зарин в град Хан Шейхун

Доклад на специалисти от Организация на обединените нации уточни сирийския режим като виновен за смъртоносната офанзива с отровния газ зарин в град Хан Шейхун. Експертите са уверени, че Сирийската арабска република е виновна за използването на зарин против обитаемото място на 4 април 2017 г, се споделя в документа, оповестява Телевизия " Европа ".

По данни на Организация на обединените нации при офанзивата против Хан Шейхун в провинция Идлиб, следен по това време от бунтовниците, са починали 83-ма души, а съгласно Сирийския център за наблюдаване на човешките права – 87, в това число деца.
Нападението принуди американския президент Доналд Тръмп да подреди ракетни удари против военновъздушната база на режима в провинция Хомс, откъдето се предполагаше, че е била осъществена офанзивата. В нощта против 7 април американската войска изстреля от два разрушителя 59 крилати ракети „ Томахок “ против базата „ Шайрат “.
Русия, която е съдружник на сирийския президент Асад, съобщи, че ще изследва вниманелно заключенията в отчета на Организация на обединените нации.
Режимът на Асад отхвърля да е направил офанзивата против Хан Шейхун.
В началото на септември анкетната комисия на Организация на обединените нации за положението на правата на индивида в Сирия изрече мнение, че сирийските държавни сили са виновни за офанзивата със зарин.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР