Доклад на ДАНС за строежа на Труски поток изобщо не

...
Доклад на ДАНС за строежа на Труски поток изобщо не
Коментари Харесай

В прокуратурата няма доклад на ДАНС за Турски потоки

Доклад на ДАНС за градежа на " Труски поток " въобще не е постъпвал и не е допустимо обективно прокуратурата да прояви или да не прояви интерес към него.

Това се показва в изказване от страна на прокуратурата във връзка. В изказването си от държавното обвиняване се опълчват на следващото потребление на прокуратурата и фигурата на основния прокурор " като залот за политически изяви и реализиране на тяснопартийни цели ".

" Многократно сме имали мотив да заявим, че " върховенството на правото " е висша полезност. Недопустимо е под привидния претекст за спазването му да се разрушават негови съществени стълбове. "

Твърдението на господин Христо Иванов за неналичието на " интерес от страна на прокуратурата към отчет на ДАНС " по отношение на градежа на " Турски поток " е следващият образец за политически спекулации и блян към злепоставяне на прокуратурата.

От прокуратурата отхвърлят да разясняват и останалите изказвания за контакти с политически водачи, защото те демонстрират " най-малкото непознаване на Конституцията , законите на страната и европейските полезности ". " На всички адвокати, в това число и на господин Иванов, би следвало да са ясни разликите в пълномощията и функционалностите на прокуратурата, на Министерство на вътрешните работи и на ДАНС, тъй като те произтичат от закона. " Затова и би трябвало да се знае, че всеки съответен източник на информация дава отговор за нея и запитванията би трябвало да са към него, а не към прокуратурата.
 Кирил Петков посочи
Кирил Петков посочи " Турски поток " като образец за корупция

На среща с Байдън са разискали битката с корупцията

Подобни погрешни изказвания и офанзиви подкопават доверието към институциите и вършат все по-трудно взаимоотношението сред тях . Резултатите от този развой са към този момент осезаеми за всеки български жител и се виждат все по-ясно - ширеща се престъпност, задълбочаваща се експанзия, гибел на пътя, липса на съответен отговор на законодателната и изпълнителната власт, липса на държавност, декларират още от държавното обвиняване.

От прокуратурата декларират, че няма да разрешат да бъдат въвлечени и употребявани в следизборните политически операции . Реформата би трябвало да има свое същинско наличие и смисъл и не може да се свежда до промяната на обособени персони или до потребление на съществуващи процедури без правни главния, само че с явни политически цели. Според прокуратурата и видно за всички политическия блян към преодоляване посредством дискредитиране на ръководителя й, основния прокурор Иван Гешев, а офанзивите са завоалирани с неизпълними обещания за смяната.

" От юридическа позиция е известно, че промените, за които се приказва непрекъснато, изискват промени в Конституцията със надлежно парламентарно болшинство, а някои даже привикване на Велико Народно заседание. "

В изказването се показва, че прокуратурата ще поддържа и ще взе участие експертно във всяка промяна, която е в полза на българските жители и има за цел въвеждането на по-ефективни механизми в активността на органите на правосъдната власт, като главен страж на върховенството на правото, и която е в сходство с достиженията на правото на Европейския съюз и положителните европейски практики.
 Главният прокурор Иван Гешев: Къде виждате страна
Главният прокурор Иван Гешев: Къде виждате страна

" Ние не робуваме на никакви корпоративни и частни ползи ", твърди той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР