Доказването на обвиненията на Елена Йончева срещу Делян Добрев нямат

...
Доказването на обвиненията на Елена Йончева срещу Делян Добрев нямат
Коментари Харесай

Жаблянов: В ГЕРБ очевидно няма разбиране какво е правовата държава

Доказването на обвиняванията на Елена Йончева против Делян Добрев нямат нищо общо с решението на Конституционния съд във връзка подадената от депутата от ГЕРБ оставка, която не беше призната от Народното събрание. Смятам, че решенията на институция като Конституционен съд би трябвало да се почитат. Това разгласи в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Валери Жаблянов, зам.-председател на Народното събрание и зам.-председател на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ".

Коментарът му бе по отношение на решението на Конституционен съд, че отхвърлената оставка на Делян Добрев като народен представител е срещу Конституцията. Той обаче остана депутат, а претекстът на партията му за това е, че самият той отдръпнал оставката си. Според Добрев в абсурда „ Кумгейт " нищо не се е потвърдило и в този момент на собствен ред той и ГЕРБ даже желаеха оставката на Елена Йончева.

Според Жаблянов няма връзка сред двата случая и съгласно него депутатите от ръководещата партия няма по какъв начин да върнат по този метод топката, тъй като тя към този момент е спукана.

„ Това е по този начин, тъй като явно няма схващане в парламентарната група на ГЕРБ какво съставлява правовата страна - в случай че те знаеха какво съставлява и какво написа в член 4 на нашата Конституция, в никакъв случай нямаше да се стигне до този случай ", счита социалистът.

„ Парламентарната група на ГЕРБ беше тази, която наруши конституцията в тази ситуация, Народното събрание няма по какъв начин да я е нарушило, тъй като тяхната група взе решението, с което задължават господин Добрев да остане в Народното събрание, в нарушаване на член 67 от конституцията ", добави депутатът от левицата.

Той още веднъж означи, че не би желал да разяснява решение на Конституционен съд, защото то е напълно ясно и е във връзка акта на Народното събрание.

„ А пък от тук нататък политическите и други дейности на сътрудниците от ГЕРБ са въпрос на тяхното лично схващане за политическата отговорност и някаква отговорност пред обществото ", сподели още Валери Жаблянов.

„ При нарушение съзнателно съгласно нас на Конституцията, не заради недовиждане, би следвало да има някакъв акт от страна на ГЕРБ - дано те да преценяват тъкмо какъв ", добави още депутатът от „ Българска социалистическа партия за България ".

Вчера на конференция в централата на Българска социалистическа партия той прикани за подобен акт, а точно Делян Добрев още веднъж да подаде оставка.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР