Доказва се за пореден път, че земетресенията могат да бъдат

...
Доказва се за пореден път, че земетресенията могат да бъдат
Коментари Харесай

Безсънна нощ в Турция и Сирия, осем загинали след новите трусове

Доказва се за следващ път, че земетресенията могат да бъдат планувани тъкмо, разяснява астрологът-физик Филип Филипов 

Има най-малко петима починали и доста ранени в Сирия след новите мощни земетресения в Турция, оповестява бТВ. Най-малко трима са починали и в Турция. 

По информация на телевизия „ Ал Арабия “ четирима души са починали в резултат на суматохата и блъсканицата в градовете Алепо и Тартус. Починала е и една жена в пристанищния град Латакия.

Ранени са минимум 470 души по данни на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

Две нови мощни трусове бяха регистрирани през вчерашния ден малко след 20 ч. в Турция, две седмици след разрушителния трус от 7,8 по Рихтер. Първото е било с магнитуд 6,4, а второто – 5,8.

Епицентърът е край град Дефне, покрай Антакия в провинция Хатай. По първични данни има три жертви и над 200 ранени в Турция.

Трусовете са усетени както в цяла Югоизточна Турция и Северна Сирия, по този начин и в прилежащия Ливан, и даже в Египет.

Първото земетресение е записано на дълбочина от 16,7 км, а второто - на 7 км., оповестява Нова телевизия. И двете са усетени в близките региони, оповестява Анадолската организация. Свидетели описват, че са чули рухването на здания.

Трима души са починали, 213 са ранени, съобщи Анадолската организация, като се базира на турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу.

 

Кметът на Хатай Лютфю Шаваш заяви, че осем души са били ранени там от двата труса. По информация на CNN Turk една жена е починала в Самандаг. Четирима души пък са били затрупани там. 

Данните са за 42 ранени в Сирия.

AFAD издаде предизвестия, с които приканва жителите да заобикалят крайбрежните региони като защитна мярка против риск от повишение на морското ниво. Земетресението е усетено в Кипър и Сирия.

Колко са уплашени хората си пролича от изявление. Депутат беше онлайн по малкия екран, когато труса удари. Мъжът непосредствено изостави изявлението и хукна да бяга.

Първите инспекции на службите демонстрираха, че обстановката с потърпевшите от предходните земетресения е естествена.

„ Казаха, че е 6,4. Почувствах го даже по-силно. Трудно беше да стоиш прав. Но в лагера с палатките всичко беше ОК. Нямаше потърпевши ”, описа очевидец.

Властите ще изчакат изгрева на слънцето, за по-обстойни инспекции, както и за класифициране на информацията за потърпевши и възможни жертви.

На 6 февруари земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер удариха Турция.

Междувременно астрологът и физик Филип Филипов, който предсказа тъкмо и пагубният трус на 6 февруари, и вчерашните трусове, разяснява във Facebook, че по този начин се потвърждава за следващ път, че те могат да бъдат планувани тъкмо.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР