Доказателствата сочат, че 31-годишният Александър не е извършил престъплението спонтанно,

...
Доказателствата сочат, че 31-годишният Александър не е извършил престъплението спонтанно,
Коментари Харесай

Трагедията с Фанка: Александър дълго планирал убийството, сл...

Доказателствата сочат, че 31-годишният Александър не е направил закононарушението непринудено, а го е подготвял отдавна. След убийството е подхванал дейности по прикриване на следите. Това сподели в правосъдната зала наблюдаващият прокурор по делото Димитър Молев, съобщи кореспондент на " Марица ". 

Той акцентира, че са осъществени голям брой огледи, претърсвания на парцели, конфискувани са и разнообразни материални доказателства. След като трупът на Фанка е открит, е открито, че е умъртвена съзнателно. Това е споделил и арестуваният в самопризнанията си. Прокурор Молев изиска най-тежката мярка " задържане под стража " за Александър. 

Адв. Анастасия Будакова, която е негов бранител, уточни, че по делото са налице задоволително данни, че Александър е осъществил закононарушението. Но акцентира, че не споделя тезите на прокуратурата колкото за това, че клиентът ѝ може да се укрие и да извърпи друго закононарушение.

" Моля да приемете, че изрично се отхвърля опцията той да се укрие. Александър е уединен татко, полагал грижи за двете си деца. Няма заплаха да извърши друго закононарушение. Той е лице с позитивни характеристична данни. Не е осъждан, няма престъпни прояви. Заявил е, че е подготвен да си понесе отговорността. Не мога да споделя и тезата, че е имало предварителна подготовка за убийството на Фанка. Няма доказателства и данни, които навеждат такива заключения ", сподели Будакова. 

Адвокатката пожела по-лека мярка за Александър - домакински арест, която, съгласно нея, също ще извърши нужните цели. В последна сметка магистратите обаче оставиха арестуваният за убийството в ареста. Решението може да се апелира в тридневен период, При постъпила тъжба, мярката ще се гледа на 6 декември пред Апелативния съд в града под тепетата. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР