Доказано е вече, ако си боледувал от "Омикрон", няма да

...
Доказано е вече, ако си боледувал от "Омикрон", няма да
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Преболедуването на Омикрон предпазва от заразяване с други варианти

Доказано е към този момент, в случай че си боледувал от "Омикрон ", няма да хванеш "Делта ", това ще те пази от другите разновидности. Това съобщи в студиото на "Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Тодор Кантарджиев, ден откакто стана ясно, че новият вид към този момент е в България.

Той разясни, че в страната следва интервал, в който ще се популяризират и двата разновидността - "Делта " и "Омикрон ".

Здравният специалист открои няколко позитивни трендове, даже предвижда края на пандемията от COVID-19, което по думите му може да се случи през средата на 2022 година

Той акцентира, че ще бъде налице бързо увеличение на случаите, само че това ще бъде съпроводено и от бързото понижаване на инфектираните. Новият вид протича по-леко, удостовери проф. Кантарджиев.

"Омикрон " ще се популяризира доста бързо и по този начин ще се построи имунитет в обществото, разясни проф. Кантарджиев.

"Можем да реализираме задоволително дълготраен имунитет, тъй че след бързото разпространяване на "Омикрон ", напролет на 2022 да можем да се освободим от пандемията ", предвижда проф. Кантарджиев.

Спечелването на борбата против Коронавирус ще бъде допустима единствено при огромно имунизационно покритие и верен бустер - трета инцекция.

Проф. Кантарджиев предложи на имунизираните жители да си слагат и третата доза, тъй като по думите му, цялостният имунизационен курс е от три дози, и единствено по този начин отбраната от влизане в болница при заразяване доближава до 80 %.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР