“Доказано е, че в органолептичните свойства на фасула има много

...
“Доказано е, че в органолептичните свойства на фасула има много
Коментари Харесай

Ако знаете какви феноменални свойства крие това традиционно българско ястие, няма да спрете да го приготвяте

“Доказано е, че в органолептичните свойства на фасула има доста потребни субстанции, които оказват влияние върху съдовата стена. В смисъл, повлияват хипертонията. Това би трябвало да се знае, тъй като през последните години хората се увличат по някакви модели или мода, като да вземем за пример – “задължително закуска с овесени ядки ”. Да, само че това не всеки път работи.
Не би трябвало да се изолират неща, които неслучайно са основани и съществуват в нашата природа. Не инцидентно обичайната храна за българския народ е точно фасулът, защото той е незаместим източник на протеини. А ние какво вършим, за набирането на тези протеини разчитаме на месото.

Навремето не всеки ден в нашето всекидневие сме консумирали месо, имало дни, в които сме разчитали единствено на постни ястия.
Нашата кухня е основана въз основата на това, което се е раждало у нас. Затова точно фасулът в нашия случай се явява незаместим източник на протеини. Неговите свойства и въздействието му върху организма са доста по-добри от това, което е донесено извън.
Разбира се, овесените ядки са известни от дълго време и в този момент имат своя подем.

Но е доста необичайно следното: преди години въз основата на зърнените храни в България се произвеждаха доста положителни млечни каши за зареждане на деца над 4-месечна възраст. Имаше млечно-ябълкова, млечно-оризова, млечно-пшенична и така нататък каши, с които захранвахме децата години наред. И те имаха прелестно влияние. И в един миг съвсем изчезнаха от рафтовете в магазините и се появиха бананови каши. Нима те са по-подходящи за българчетата? Може би е време да насочваме мисленето си към това да се води природосъобразен метод на живот. Просто да акцентираме на това, с което сме заобиколени ”.

Особено скъпи са ястията от боб през зимния интервал, когато продуктите, употребявани от хората са с доста понижено равнище на витамини. Самото ястие оказва помощ да се възстановява секрецията на стомашния сок, да се разтварят камъни в жлъчката. Антимикробните свойства на зърната придават удобен резултат върху хода на възпалителните болести.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР