Доказано е, че те са по-безопасни при шофиране върху сняг

...
Доказано е, че те са по-безопасни при шофиране върху сняг
Коментари Харесай

Важно! Задължително Направете Това, За Да Подготвите Колата Си За Зимата!

Доказано е, че те са по-безопасни при шофиране върху сняг и лед. Използването на летни или всесезонни гуми през зимата би било непростим компромис, който може да заплаши живота и здравето на вас и вашите спътници в колата.

Експерти предлагат промяната на гумите да се извърши през октомври или при започване на ноември, когато междинните температури паднат за непрекъснато.

Преди да извършите това, би трябвало да сте сигурни, че грайферът на зимните гуми, с които разполагате, е задоволително бездънен (препоръчително е най-малко 3-4 сантиметра) и че джантите са в положително положение. Важно е и гумите да не са доста остарели. Експерти изясняват, че след петата година каучукът се трансформира и понижава качеството на гумата. След като извършите промяната, проверете и налагането в гумите.

Проверете положението на акумулатора

Студът се отразява неподходящо на всяка батерия, по тази причина е значимо да ревизирате положението на акумулатора преди температурите да паднат фрапантно. За всеки случай, постоянно дръжте в багажника на колата и комплект кабели за зареждане.

Някои специалисти предлагат, в случай че планирате да не употребявате колата с дни и седмици през зимата, да свалите акумулатора и да го приберете на място, където температурите са по-високи.

Сложете в багажника нещата, които ще ви трябват през зимата

Преди температурите да станат минусови, е добре да сте сигурни, че в багажника имате всичко належащо:

Кабели за подаване на ток;

Вериги за вашия размер зимни гуми;

Фенерче с спомагателни батерии;

Въже/колан за изтегляне при положение, че заседнете в снега и някой би трябвало да ви издърпа;

Ръкавици и авариен чифт ботуши при положение, че ви се наложи да прекарате повече време навън;

Резервна зимна течност за чистачки;

Резервна бутилка с масло;

Течност за топене на ключалки и препарат за топене на автостъкла;

Стъргалка за лед;

Резервни крушки;

И несъмнено – аптечка за кола.

Проверете положението на чистачките

През зимата се постанова по-честото потребление на чистачките, по тази причина е значимо те да са в положително положение. Цените на комплектите не са толкоз високи и в случай че смятате, че те не почистват добре, просто купете нови.

Проверете положението на светлинната уредба

Важно е светлинната уредба да е в редовност, когато сте на път през зимата. Проверете дали всичко е наред и дали фаровете са контролирани, тъй че да осветяват нужния сектор от пътя, само че и да не заслепяват движещите се в противоположната посока водачи.

Последна инспекция

Проверете и равнището на антифриза, маслото, положението на филтрите и свещите. Някои специалисти поучават преди зимата да откараме колата си на сервиз, където да бъде прегледано и положението на спирачките и кормилната уредба, поучава Нова тв.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР