Доказано е, че млечните продукти от рода на киселото мляко

...
Доказано е, че млечните продукти от рода на киселото мляко
Коментари Харесай

Седем ползи от киселото мляко


Доказано е, че млечните артикули от рода на киселото мляко оказват помощ за понижаване на високото кръвно налягане, което е главен рисков фактор за сърдечните болести.

Киселото мляко е известен млечен артикул, получен посредством бактериална ферментация на млякото. Бактериите, употребявани за производството на кисело мляко, се назовават „ млечнокисели бактерии “, които ферментират лактозата – естествената захар, която се съдържа в млякото.

Този развой създава млечна киселина – вещество, което придава на киселото мляко неповторим усет и текстура.

Обикновеното кисело мляко без добавени цветове е бяла, гъста течност. Някои търговски марки съдържат спомагателни съставки, като захар и изкуствени аромати. Тези кисели млека не са потребни за вашето здраве. От друга страна, елементарното неподсладено кисело мляко предлага доста изгоди за вашето здраве.

 мляко, самун
1. Богато на значими хранителни субстанции
Киселото мляко съдържа съвсем всички хранителни субстанции, от които тялото се нуждае. Киселото мляко съдържа доста калций – минерал, който е от значително значение за здравите зъби и кости. Само една чаша обезпечава 49% от дневните потребности от калций.

Киселото мляко е богато и на витамини от група В, изключително витамин В12 и рибофлавин, които защищават от сърдечни болести и някои вродени недостатъци на невралната тръба. Една чаша кисело мляко обезпечава 38% от дневната потребност от фосфор, 12% от магнезий и 18% от калий. Тези минерали са нужни за няколко биологични процеса, като регулирането на кръвното налягане, метаболизма и здравето на костите.
2. Високо наличие на протеин
Киселото мляко съдържа впечатляващо количество протеин – към 12 грама на 200 грама кисело мляко. Доказано е, че протеинът подтиква метаболизма, като усилва разхода на сила или броя на калориите, които изгаряте денем.

Набавянето на задоволително протеини е значимо и за регулирането на апетита, защото усилва производството на хормони, които алармират за възприятието на задоволеност. Това може автоматизирано да понижи общия брой калории, които приемате, което пък е потребно за контрола на тежестта.

Тези резултати са още по-засилени, в случай че ядете кисело мляко с по -високо наличие на протеини. По този метод влияете върху контрола на апетита и забавяте възприятието на апетит повече, в сравнение с в случай че консумирате нормално кисело мляко.

 мляко, закуска
3. Има позитивен резултат върху здравето на храносмилателния тракт
Някои типове кисело мляко съдържат живи бактерии или пробиотици, които или са били част от първичната просвета, или са добавени след пастьоризацията.

Пастьоризацията е термична обработка, която убива потребните бактерии, които киселото мляко съдържа.

За да сте сигурни, че вашето кисело мляко съдържа ефикасни пробиотици, потърсете такова, което съдържа живи, дейни култури, които би трябвало да бъдат посочени на етикета.

Доказано е, че някои типове пробиотици, открити в киселото мляко, като бифидобактерии и лактобацили, понижават неприятните признаци на синдрома на раздразнените вътрешности (IBS). В допълнение, няколко изследвания са открили, че пробиотиците могат да предпазят от появяването на диария, обвързвана с използването на пробиотици, както и от запек.
4. Укрепва имунната ви система
Консумацията на кисело мляко, изключително в случай че съдържа пробиотици, може да укрепи имунната ви система. Доказано е, че пробиотиците понижават възпалението, което е обвързвано с редица здравословни положения – от вирусни инфекции до чревни разстройства.

Ефектът на киселото мляко върху подобряването на имунитета се дължи частично на съществуването на магнезий, селен и цинк в киселото мляко – минерали, значими за здравето на имунната система. Обогатените с витамин D кисели млека могат в допълнение да допринесат за укрепването на имунната система.

 кисело мляко

 
5. Предпазва от остеопороза
Киселото мляко съдържа някои основни хранителни субстанции за поддържане на здравето на костите, в това число калций, протеини, калий, фосфор, а от време на време и витамин D. Всички тези витамини и минерали са изключително потребни за попречване на остеопороза – положение, характеризиращо се с намаляване на костите.

Изследванията демонстрират, че потреблението на най-малко три порции кисело мляко може да помогне за поддържане на костната маса и издръжливост.
6. Може да усъвършенства положението на сърцето
съдържа най-вече наситени мазнини, с малко количество мононенаситени мастни киселини. Преди това се смяташе, че наситените мазнини предизвикват сърдечни болести, само че последните проучвания демонстрират, че това не е по този начин. Няма ясни доказателства, че мазнините в киселото мляко са нездравословни за вашето здраве. Всъщност те може да има удобен резултат. Някои проучвания демонстрират, че приемът на наситени мазнини от пълномаслени артикули усилва „ положителния “ HDL холестерол, който може да отбрани здравето на сърцето.

Доказано е също, че млечни артикули като кисело мляко оказват помощ за понижаване на високото кръвно налягане, което е главен рисков фактор за сърдечни болести.
7. Помага за управление на телесното тегло
Няколко изследвания са открили, че потреблението на кисело мляко е обвързвана с по -ниско телесно тегло и обиколка на талията. Високите равнища на протеин и калций покачват равнищата на хормоните, виновни за понижаване на апетита, като пептиди YY и GLP-1.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР