Доказано е, че хората боледуват по-рядко, не само когато водят

...
Доказано е, че хората боледуват по-рядко, не само когато водят
Коментари Харесай

10 начина да повишим имунитета си

Доказано е, че хората боледуват по-рядко, освен когато водят здравословен метод на живот, само че и в случай че заобикалят напрежението и живеят, както биха споделили психолозите, “в мир със себе си ”.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще покачат вашия имунитет, даже без помощта на медикаментите:

1. Срещайте се, общувайте

Вниманието и поддръжката на близките въздействат благотворно на имунитета. Доказано е, че при по-общителните хора има по-малка възможност от разболяване. Според експертите, в тази “контактна ” терапия е доста значимо докосването. Прегръдките, даже ръкостискането подтикват интензивността на Т-клетките, които откриват и унищожават нездравословните микроорганизми.

2. Слушайте музика

Това покачва имунитета, само че единствено в случай че мелодията е ви “по душа ”. Защото нали това, което успокоява един човек, нервира различен. Ако слушайки дадена музика, усетите “мравки ” по тялото, това значи, че се подтикват същите мозъчните центрове, както в процеса на хранене или секс. Специалистите настояват, че хората, които свирят на някакъв музикален инструмент или композират, имат имунни кафези с по-висока интензивност.

3. Намалете и избягвайте шума

Той е нездравословен освен за слуха. Всеки противен тон провокира мускулно напрежение, конвулсии на съдовете и нарушаване в храносмилането. Изследванията потвърждават, че непрекъснатата работата в условия на звук способства за покачването на адреналина и увеличението на риска от сърдечно-съдови болести. Кучешкият лай, алармите са измежду най-вредните звуци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР