Доказано болните от COVID-19 у нас вече са 359. 17

...
Доказано болните от COVID-19 у нас вече са 359. 17
Коментари Харесай

Заразените с COVID-19 у нас са 359, маските станаха задължителни

Доказано болните от COVID-19 у нас към този момент са 359. 17 българи са излекуваните до момента. В болница са настанени 113 от заболелите, като 13 пациенти са в интензивни отделения.
5 нови случая на COVID-19 у нас Болните към този момент са 359, излекуваните станаха 17
Няма нова област към картата на болестта, като София остава отпред с 223-ма инфектирани, последвана от областите Пловдив - с 21 души, Варна - 17 и Бургас,- с 14 души.

От през днешния ден важи и ново предписание на здравния министър – всички жители са длъжни да носят защитни маски на закрити и на открити публични места.
Заповед: Маските стават наложителни на всички открити и закрити публични места Всеки самичък би трябвало да се достави с защитното средство
Глобата е 5000 лева, каквато е и за всички останали нарушавания на рестриктивните мерки, свързани с ограниченията против разпространяването на COVID-19.
Министерство на здравеопазването: Глобата за излизане без маска е 5000 лева Здравният министър разпореди през днешния ден жителите да носят маски на всички открити и закрити публични места
Част от новите инфектирани се тествали профилактично по своя самодейност в частни лаборатории.

Ген. Венцислав Мутафчийски още веднъж прикани хората да не излизат от у дома без наложителни аргументи. И посочи, че в случай че се вкара по-строгата мярка за заявления и при овакантяване на дома, това може да става със SMS известяван.
Още 8 случая на ковид у нас: Заразените са към този момент 354 Няма нова област, в която да е регистриран случай на COVID-19
Вирусът визира и все по-млади. Примерът е със 37-годишен мъж, признат в болница " Света Анна " в София.
Пациентът е настанен в реанимацията на болничното заведение и е без съпътстващи болести. Той е на командно дишане. Освен за него, лекарите са грижат за още трима души, които са с доказан Коронавирус 19.

Един от лекарите на първа линия в битката с вируса е доктор Александър Станоевски.

Снимка: btvnovinite.bg

Срещаме го по време на дългия му работен ден в интензивното поделение. Казва, че битката за живота на пациентите в тежко положение е всяка секунда.
„ Самият вирус се оказа много нападателен. Агресивно визира дихателната система, всички са с тежки промени на белите дробове. Работи се непрестанно, постоянно има дежурни екипи. И както виждаме, вирусът не визира единствено възрастните, а и младите. 37-годишният пациент няма изявени странични болести и ето “, разяснява лекарят.

Снимка: btvnovinite.bg

Излекуваните от болестта у нас към този момент са 15 души. Единият от тях е ски учителят Веселин Ангелов, който евентуално се е заразил в Банско.

Утре тъкмо в 19 ч. се анулира карантината на курортния град, само че ще продължат да важат ограничаващите ограничения, годни за цялата страна.

Тази седмица, евентуално на следващия ден или най-късно в сряда, стартира тестването на 1000 души на първа линия с по този начин наречените бързи проби. Това ще се случи в МВР-болница, като ще бъдат тествани по към 200 души дневно, чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Започва тестването за ковид на първата група от 1000 души Изследването ще се организира в Министерство на вътрешните работи Болница
Представителната извадка от тестването ще послужи за разработване на статистически модел на болестта у нас.
ВАП пита здравния министър за контрола върху бързите проби Целта е да се предотвратят вероятни злоупотреби, в това число продажбата на подправени проби за COVID-19
Междувременно пък прокуратурата изиска информация от здравния министър по какъв начин Изпълнителната организация по медикаментите ще управлява потреблението на бързите проби. Целта е да бъдат избегнати злоупотреби, както и продажба на подправени проби.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 359 13 8 17 Света 746112 22722 35347 157098 Заразени* Нови Починали България 359 13 8 Света 746112 22722 35347
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР