Доказано Асен Василев не може да е финансов министър на

...
Доказано Асен Василев не може да е финансов министър на
Коментари Харесай

Сачева: Асен Василев не може да е финансов министър и ПГ на ГЕРБ няма да го подкрепи

Доказано Асен Василев не може да е финансов министър на България и всички от парламентарната група на ГЕРБ ще последват образеца на Делян Добрев и няма да гласоподават Василев за финансов министър, в случай че се стигне до такава степен. Това разгласи депутатът от ГЕРБ Деница Сачева пред Би Ти Ви, откакто минути преди нея самият Василев разгласи, че не може да има държавно управление с първия мандат и Мария Габриел за министър председател.

На въпрос дали ГЕРБ би жертвала Габриел за Василев, Сачева настоя: " Чувате ли се какво говорите. "

" Не, безусловно не. Те не са равностойни по никакъв метод - нито като политика, нито като престиж, и не на последно място даже като отговорности и отношение към България ", разяснява Сачева.

Допълни, че била учудена от метода, по който " човек може да лъже, без да му мигне окото ", имайки поради Асен Василев

Запитана за ролята на ръководителя на Движение за права и свободи Делян Пеевски по време на договарянията Сачева уточни, че другият съпредседател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков бил споделил два пъти по време на договарянията с ГЕРБ, че е съгласувал текстовете от съглашението с Пеевски.

Според нея всичко, което се случва, ставало по причина на това, че " Продължаваме промяната - Демократична България " са дали поръчка, че желаят да се провали първият изследователски мандат и кабинетът още веднъж да се сформира с втория мандат, който по право е за обединението.

По думите на Сачева е " парадокс " изказванието на Василев, че Тодор Тагарев въобще не е бил част от диалозите сред двете политически сили.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР