Доказали сме през годините, че можем да управляваме, да носим

...
Доказали сме през годините, че можем да управляваме, да носим
Коментари Харесай

Теменужка Петкова, ГЕРБ: Доказали сме, че можем да управляваме и да носим отговорност

Доказали сме през годините, че можем да управляваме, да носим отговорност и да вършим обединения. Нашият водач няма по какъв начин да се пенсионира. Хората споделят кой до по кое време и по какъв начин ще се ръководи. Рано е да се приказва какви сътрудници може да имаме. Това сподели Теменужка Петкова в избирателен спор в ефира на Нова телевизия. В него участваха и Радослав Рибарски от „ Продължаваме Промяната ”, Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия и Рамадан Аталай от Движение за права и свободи.

„ Управлението на " Продължаваме промяната " остави поредност от рецесии в разнообразни сфери. Една от най-тежките е в енергетиката. Сектор директно обвързван с националната сигурност, касаещ бизнеса и българските фамилии. Това докара до дестабилизация на стопанската система. Трябва да бъдат признати бързи, способени дейности “,  добави някогашният енергиен министър.

Тя означи, че ГЕРБ ще предложат на българските жители съответни ограничения за цената на горивата.

По думите и природен газ се купува ден за ден на висока цена.

" Продължаваме промяната " си направиха ПР акт като обясниха, че са прекратили доставките от " Газпром ". На 27 април с прессъобщение оповестиха, че са прекъснати газовите доставки. На идващия ден са сключили контракт с медиатори, които доставят от " Газпром ", само че с 28% по-висока цена. Нашата позиция е за цялостна диверсификация. Имаме настоящ контракт до края на годината. Трябва да бъде изработен разбор, тъй като съдържа задължения или неустойки.  С този разбор на контракта ще бъдат предпазени ползите на България “,  категорична е Петкова.

„ България и българската енергетика в действителност минаха през редица провокации тази година. Този самобитен стрес тест потвърди за следващ път, че професионализмът и отдадеността на хората, заети в този бранш, е в действителност на високо равнище. В момента българската енергетика е натоварена до рекордни равнища. Износът е рекорден и това затвърждава позициите на България като районен център. Противно на политическото говорене и тълкования - място за суматоха няма. България прецизно изпълняваше своите договорни отговорности, само че беше едностранно лишена от правото да получи природен газ, който беше договорила. Именно в този момент би трябвало да бъдат изведени безпристрастни заключения ”, разгласи Рибарски.

„ През последните години, дори от началото на Прехода, когато политиците започнаха да  навлизат в енергетиката, обстановката се утежни. Още по-тежко стана, когато геополитиката навлезе в енергетиката. И ние започнахме да отхвърляме съответни планове, единствено тъй като технологията идва от Изток или Запад. Това беше една от най-големите неточности. И виждаме резултата. В днешно време българската енергетика се крепи на издигнатото от комунистическия строй. Оттук нататък е належащо да се мисли за бъдещето на страната, тъй като рецесията, която идва - е външна. Тя е рецесия за България, за Европа, може да стане и международна. И в случай че в енергетиката не надделее разсъдъкът и спрем да разделяме една технология дали е добра - според от това от кое място идва, ще можем да имаме положителни резултати ”, е мнението на Стойнев.

„ Енергетиката е оня бранш, на който през днешния ден му се обръща най-голямо внимание заради това, че водачите на Европейски Съюз и нашите водачи не бяха съответни съгласно създалата се обстановка. Поради липса на съответната политика и тактика за развиване в спешна обстановка, се стигна до това състояние, че цялостната инфлация в страната е докарана от енергосуровините и невъзможността на ръководещите да могат да поддържат сигурност и непоклатимост в доставките на енергийните първични материали в България. Едностранното преустановяване на дълготрайни контракти от страна на последните ръководещи е реалност. От друга страна, намесата на тези политически обединения, които нямат опит, докара обстановката в енергетиката до това състояние ”, акцентира Аталай.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР