Доказахме, че може да има държава и държавност такава, каквато

...
Доказахме, че може да има държава и държавност такава, каквато
Коментари Харесай

Министър Явор Гечев: Доказахме, че може да има държава и държавност

" Доказахме, че може да има страна и държавност такава, каквато би трябвало да бъде. "

Това съобщи министърът на земеделието Явор Гечев по време на откритото съвещание на Министерския съвет за доклад на кабинета. По думите му от встъпването в служба на служебното държавно управление, нито един камион на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ не е култивиран от частна компания, нито една лабораторна проба не е оценена от никой различен, с изключение на от страната. Той разяснява, че дейностите там са свършени, без доста звук, и макар политическите разногласия, все още обстановката е под надзор.

„ Кабинетът работи като екип и дружно успяхме да овладеем рецесиите “, акцентира Явор Гечев.

Той осведоми също, че на пункта са почнали работа буферни паркинги, с които е уголемен потенциалът. И подсети, че в границите на мандата към този момент действа и още една лаборатория, като по този метод броят на обработваните проби от 22 се е нараснал на 48.

„ Вчера беше открита и публичната поръчка за напълно нова държавна лаборатория на самата граница “, заяви Явор Гечев.

Той добави, че са изпратени вести за преустановяване активността на частната компания на „ Златния гьол” освен на „ Капитан Андреево “, а на всички пунктове по границата с Турция.

„ Министерският съвет реши да бъде основано държавно сдружение, което да реализира контрола по стерилизация на граничните пунктове”, обясни земеделският министър.

Той подсети, че елементи от пункта, които са под формалния надзор на БАБХ, към този момент са оповестени за обект от националната сигурност и с всички подхванати дейности този проблем изрично е решен.

„ Работата продължава със същото движение, до момента в който има мандат служебният кабинет “, подчертава земеделският министър.

„ Кризата с горивата докара и до тежка рецесия с доставката на дърва за популацията. Дървата се оказаха доста скъпи “, съобщи Явор Гечев.

Той уточни, че към встъпването в служба на служебния кабинет едвам 35% от нужните количества са били доставени. И акцентира, че рецесията е преодоляна и никой не е оставен на студено. Аграрният министър изясни, че към Нова година всички доставки са изпълнени, като предоставените количества дърва са 160% по отношение на тези година по-рано. Доставени са близо 1,5 млн. пространствени кубични метра на 210 хиляди семейства. Направени са 606 хиляди инспекции в горския бранш във връзка с кражбите на дървесина и незаконни доставки.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР