Докато Западният свят отбелязва днес Деня на Европа, по традиция

...
Докато Западният свят отбелязва днес Деня на Европа, по традиция
Коментари Харесай

С военен парад Русия отбелязва 78г. от победата във Великата отечествена война

Докато Западният свят отбелязва през днешния ден Деня на Европа, по традиция на 9 май, който в Русия е формален празник и се назовава „ Денят на успеха ”, ще се организира военният церемониал по случай 78-та годишнина от успеха във Великата отечествена война. На фона на продължаващите бойни дейности в Украйна, обичайният боен церемониал на Червения площад ще стартира в 10ч. московско и българско време.

Очаква се огромна военна техника и военни елементи да преминат през Червения площад в съветската столица. Очаква се и президентът на Руската федерация Владимир Путин да стартира посланията си в този ден.

Силно затегнати са ограниченията за сигурност поради честванията. За първи път в някои региони на страната няма да се проведат обичайните военни паради. Парад ще има в огромните градове на Русия, само че е неразрешено потреблението на дронове.

Едва през вчерашния ден стана ясно, че на трибуната на Червения площад дружно с Владимир Путин ще бъдат президентите на Беларус, Казахстан, Киргизия, Таджикистан и Узбекистан, както и министър председателят на Армения. Достъпът на жители до площада беше неразрешен още на 27 април. От тази заран са затворени доста улици в центъра на Москва.

През последните дни GPS-сигналът в някои региони е заглъхнал. Това основава проблеми на автомобилистите и най-много на таксиметровите водачи, които изпитват усложнения с намирането на точните адреси в 13-милионния град.

Не е ясно дали тази година ще се състои въздушната част на парада. Традиционното шествиe на “Безсмъртния полк ”, по време на което хората носят портрети на участниците във Великата отечествена война, е анулирано освен в Москва, само че и в цялата страна. Отменени са и военните паради в граничещите с Украйна райони на Русия, както и на анексирания полуостров Крим.

Източник: БТА/БНР/БНТ

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР