Докато зам.-министър председателят по ефективно управление Калина Константинова обяснява как

...
Докато зам.-министър председателят по ефективно управление Калина Константинова обяснява как
Коментари Харесай

Цветанов: За каква дигитализация в Български пощи говорим, след като с една хакерска атака не може да се справят


Докато зам.-министър ръководителят по дейно ръководство Калина Константинова изяснява по какъв начин в Плана за възобновяване и резистентност са планувани 100 млн. лв. за цифровизация на Български пощи, по този начин 4-ти ден не съумяват да се оправят с хакерската офанзива над пощите.

Това се споделя в публична позиция на ръководителя на " " Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа във връзка хакерската офанзива против " Български пощи ". Публикуваме позицията без редакторска интервенция: 

" Българските пенсионери не могат да получат както пенсиите си, по този начин и плануваните добавки за Великден. Но освен, прекратени са и заплащанията и преводите през тях, както и заплащането на сметки- ток, вода и парно. При всички сериозни за националната сигурност системи следва да се съблюдава правилото за поддържане на съответните запаси от второ равнище, които могат да обезпечат опцията за бързо възобновяване на атакуваните системи. За задачата следва да има бекъп сървъри с конфигуриран и подготвен за стартиране в употреба на главното софтуерно ядро на системата, както и мигриране на данни, от последния разполагаем бекъп на бази данни. Подобно пускане не би следвало да лишава повече от няколко часа.

В случая са настоящи въпросите: Има ли сходно поръчителство? Ако има, за какво не е преминато към бекъп системата? Ако няма - за какво е позволено да се стигне до сходна обстановка?, имайки поради поръчката, която дадоха при започване на мандата си новите ръководещи за въвеждането на електронно ръководство и цифровизация. Осигуряват се над 100 милиона лв. за обновления, само че е значимо за какви тъкмо цели ще бъдат осъществени. Ако вложенията са единствено за компютърните терминали на чиновниците, това не взема решение по никакъв метод казусът с съществуването на поръчителство на системата на „ Български пощи “ ЕАД, при положение на хакерска офанзива или сериозен проблем в системата.

Лесното решение е да се наливат средства за извличане на обществено опрощение, по отношение на осъществяването на някакви действия по зародил проблем и неговия обществен отзив, само че поръчката на българското държавно управление бе, че ще се вземат решение проблемите на електронното ръководство. Този метод няма да обезпечи извънредно решение, а единствено кратковременен PR и то по притеснително познатия метод, който самите ръководещи неистово подлагат на критика към този момент повече от 2 години - и в качеството си на участници в служебните държавни управления и като част от съдружното държавно управление. 

Това ли е смяната, за която обещаваха ръководещите от Продължаваме Промяната? Ще стартират ли да работят в интерес на българското общество или ще създадат всичко допустимо единствено да усвоят европейските средства, а след тях ще останат единствено обещанията? ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР