Докато за изразяването на отвращение е необходимо само едно изражение

...
Докато за изразяването на отвращение е необходимо само едно изражение
Коментари Харесай

Със 17 изражения на лицето показваме, че сме щастливи

Докато за изразяването на омерзение е належащо единствено едно изражение на лицето , да се съобщи благополучие са нужни 17 - удостоверение за многообразието от форми на наслада, приятност, задоволство, оповестява „ Бизнес стандарт “, базирайки се на резултатите от американско проучване.
 
 За да покажат боязън, хората употребяват три лицеви изражения, с цел да изразят изненада - четири, а с цел да показват горест и яд - по пет.
 
Изследователите изясняват, че нюансите в изразяването на благополучие могат да се доловят даже в това какъв брой е необятна изписаната на лицето усмивка или в бръчиците към очите.
 ThinkStock/Getty Images
„ Резултатите от изследването ни очароваха, тъй като свидетелстват за комплицирания темперамент на щастието . Щастието работи като обществена заварка и се нуждае от разнообразие на лицеви изражения. Същевременно отвращението си е просто омерзение “, споделя Алекс Мартинес от изследователския екип на университета в Охайо.-->
 
Проучването демонстрира, че хората могат да конфигурират лицата си по хиляди способи , с цел да предават страсти - от яд и горест до буйна наслада . Само 35 лицеви изражения обаче са сходни в другите култури.
 ThinkStock/Getty Images
За задачите на проучването експертите са подбрали лист от 821 думи на британски език , описващи разнообразни усеща, след което са ги употребявали, с цел да потърсят в интернет изображения на човешки лица.
 
Думите са били преведени на разнообразни езици и включени в търсачките, известни в 31 страни на разнообразни континенти , с цел да бъдат изтеглени еднакъв брой изображения.
 ThinkStock/Getty Images
Специалистите са разкрили почти 7,2 милиона лицеви изражения измежду разнообразни култури.
 
С помощта на компютърни логаритми учените са открили, че човешкото лице може да се конфигурира по 16 384 неповторими метода, комбинирайки разнообразни мускули по разнородни обноски.
 
Изследователите по-късно са сортирали милионите изражения по категории, търсейки тези, които показват сходни страсти в другите култури. Специалистите са разкрили единствено 35.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР