Докато всички големи производители на смартфони се стремят да ги

...
Докато всички големи производители на смартфони се стремят да ги
Коментари Харесай

Най-дебелият смартфон - със седмична батерия

Докато всички огромни производители на смарт телефони се стремят да ги вършат допустимо най-тънки, компанията Energizer, взаимно с европейски телеком, показа връх в противоположната посока - най-дебел смарт телефон.

Energizer PowerMax P18K Pop е с корпус 18 мм, или към 3 пъти по-дебел от общоприетите смарт телефони.

Иначе другите габарити са общоприети - 6,2-инчов екран стънки рамки към него.

Дебелото тяло не е просто за преследване на връх - в него се обитава 18 000-милиамперчасова батерия. Т.е. към 5-6 пъти по-голяма от общоприетото.

Това значи, че с едно зареждане PowerMax ще държи близо седмица естествена приложимост. Или 90 часа диалози и 100 часа свирене на музика. Разбира се, за бързо зареждане е очакван новият USB-C стандарт.

Подобен смарт телефон е комфортен при дълги пътувания, изключително по вода, където се разчита на генератори с гориво или слънчеви панели за зареждане на техниката.

За разлика от другите смарт телефони с огромни акумулатори (които нормално са към 6000 мАч), PowerMax не е бюджетен - ще коства към 600 евро, само че това включва мощен Helio P70 процесор, 6 ГБ оперативна памет, 128 ГБ вътрешна памет, и общо 5 камери - три на гърба и 2 за селфита, които изскачат от корпуса при потребност. Дисплеят е LCD IPS с резолюция 1080 x 2280 px, а операционната система е Android Pie 9.

Дебелият смарт телефон се чака в Европа и Съединени американски щати през юни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР