Докато войната в Украйна се проточва, жените и децата, бягащи

...
Докато войната в Украйна се проточва, жените и децата, бягащи
Коментари Харесай

Рисковете от трафик на хора нарастват за жените и децата, бягащи от Украйна

Докато войната в Украйна се проточва, дамите и децата, бягащи от страната , са изправени пред нараснал риск да станат жертва на трафиканти на хора, предизвестява нов отчет, оповестен във вторник, написа " Политико ".

Докладът, формиран от неправителствената организация La Strada International, предизвестява, че трафикът на хора е ориентиран най-вече към дами и деца, хора, пътуващи сами, и бежанци без поданство или без документи .

Според Организация на обединените нации съвсем 6 милиона души са избягали от Украйна от началото на бруталната война на Русия през февруари. Тъй като н а украинските мъже е неразрешено да напущат страната и са призовани да се бият, данните на Организация на обединените нации от края на април демонстрират, че 90 % от бежанците са дами и деца .

Вследствие на това всеобщо разселване на хора, увеличеният брой бежанци рискуват да работят в секс промишлеността или на работни места с неприятни условия, съгласно отчета. По-специално дамите са уязвими освен към полова употреба, само че и към трудова употреба . На някои места даже са поискани полови и други услуги вместо пари за наем.

" Това, което виждаме и при дамите, е, че когато би трябвало да работят в избрани браншове и не приказват езика или нямат нужните документи , те по-често се озовават в сивия бранш , по-малко следен бранш. Може би ще стартират да работят като домакински служащ или като помощница, " сподели Сузан Хоф, съавтор на отчета. Тя изясни, че тези браншове не са контролирани в цяла Европа и че това би довело до по-високи опасности от трудова корист , като да вземем за пример работа при дълги часове за малко или никакво възнаграждение.

Базираната в Амстердам неправителствена организация прикани държавните управления да подобрят регистрацията на бежанците , да подобрят контрола върху това кой предлага помощ, да ревизират доброволци и да правят повече инспекции за настаняване.

Миналата седмица Европейският парламент одобри резолюция, призоваваща страните-членки на Европейски Съюз да подсигуряват , че дамите, бягащи от войната в Украйна, получават главен достъп до полово и репродуктивно здраве и права, по-специално незабавна контрацепция и грижи за аборт, в това число за жертви на обезчестяване, както и акушерски грижи.
 Трафик грози хиляди деца, бягащи от войната в Украйна
Трафик грози хиляди деца, бягащи от войната в Украйна

3,3 милиона украинци са напуснали страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР