Докато войната на Израел в Газа срещу Хамас може да

...
Докато войната на Израел в Газа срещу Хамас може да
Коментари Харесай

Не бих искал да бъда страж хуси на борда на този отвлечен търговски кораб в момента

Докато войната на Израел в Газа против Хамас може да е планувана за краткотрайно преустановяване на огъня, има различен спонсориран от Иран прокси, който несъмнено не приема спиране – хусите. Вчера и на 15 ноември те изстреляха дронове от своите бази в северозападен Йемен нагоре по Червено море към Южен Израел. И двата пъти дроновете бяха свалени от разрушителя от клас Arleigh-Burke, USS Thomas Hudner, патрулирал в Червено море като ракета и дрон, и го направи сносно.

USS Carney направи това преди тя, на 21 октомври, смъкна 19 дрона и четири крилати ракети. Не знам дали силуетът на военноморските сили на Съединени американски щати към момента „ убива “ на мостовите им крила, само че тя и Hudner към този момент имат много сбирка. Най-малкото се надявам, че съответните командващи офицери се майтапят под тънкия фурнир на поздравления.

Междувременно хусите разнообразиха напъните си за разрушение, като отвлякоха товарен транспортен съд в южната част на Червено море. Техният водач, Абдул-Малик Бадр ал-Дин ал-Хути, по-рано беше съобщи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР