Докато властите на развитите (а и не чак толкова развитите)

...
Докато властите на развитите (а и не чак толкова развитите)
Коментари Харесай

Откриха още една причина за забрана на автомобилите

Докато управляващите на развитите (а и не чак толкоз развитите) страни упорстват автомобилните производители да преминат на чисти електрически автомобили и по този метод да спасят планетата, еколозите откриват от ден на ден доказателства, че казусът със замърсяването не е единствено в моторите с вътрешно горене.
Вредните излъчвания от моторите към този момент са за жигосани като най-голямата заплаха за околната среда. При електрическите автомобили обаче се употребяват литиево-йонни батерии, чието произвеждане също не е по никакъв начин безвредно за природата. А колите на ток се нуждаят и от гуми, чието потребление също замърсява, освен това не малко.
Доказателство за това е следващото проучване, което този път е направено взаимно от два научно-изследователски института от Сан Франциско. То потвърждава, че прахът от гумите е главен източник на микропластика. Това са най-малките части пластмаса (под 5 милиметра), като те се отделят във въздуха.
Половината от тези нездравословни частици са формирани точно от автомобилните гуми, като те събират също в езерата и океаните, водопроводите и даже в рибата и водораслите. Засега обаче каучукът, употребен при изработката на гуми към момента няма опция и занапред ще се търси решение на този проблем, който също е сериозна опасност за здравето на хората.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР