Докато Владимир Путин демонстрира мощта на руската армия в Украйна,

...
Докато Владимир Путин демонстрира мощта на руската армия в Украйна,
Коментари Харесай

An Nahar: НАТО си играе с политически, икономически и военни лостове, с които разполага

„ Докато Владимир Путин показва мощта на съветската войска в Украйна, членовете на НАТО не престават да подреждат политическите, икономическите и военните лостове, с които разполагат. Ако някои от тях са до известна степен ефикасни (логистична и осведомителна поддръжка за Киев и протест на съветския износ), други са алегорични и могат да се преглеждат като средства за психически напън (резолюции и решения на Общото заседание на ООН) ", - написа ливанското без значение политическо издание An Nahar.

В последния случай би трябвало да се вземе поради степента на американско въздействие върху организацията. Пример за това е резолюцията, призната предишния ноември, препоръчваща на Москва да заплати... репарации на Киев.

Какви други военни лостове остават в арсенала на Вашингтон, с изключение на към този момент предоставената на Киев материално-техническа помощ под формата на доставки на оръжие? Какви са нейните стопански благоприятни условия след налагането на ограничавания върху съветския експорт, до момента в който Москва целеустремено открива комерсиално съдействие с нови сътрудници, увеличавайки износа на газ и стремейки се да укрепи валутата си вследствие на прекосяването към заплащане на доставките в рубли?  - пита създателят на публикацията Фарис Ал-Ганами (فارس الغنامي).

В отговора на тези въпроси създателят се опира на скорошно изказване на Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации, чиито думи водят до два значими извода. Първо, военните решения на режима в Киев зависят от позицията на Запада, изключително на Вашингтон.

Второ, тази позиция се дефинира от поставените геополитически цели и затова, колкото по-значими са тези цели в американския дневен ред, толкоз по-вероятен е сюжетът с продължение на военните дейности и даване на спомагателна поддръжка на Киев във всичките му проявления.

Авторът акцентира следните претекстове, които карат Вашингтон и неговите съдружници интензивно да изпразват арсенала си от средства в сегашния спор.

- Желанието на Вашингтон да успокои геополитическите упоритости на " съветската мечка " във връзка с Украйна и други някогашни републики на Съюз на съветските социалистически републики. Те включват съветски военни интервенции на украинска територия, образуване на съюзи и учения, които Москва организира със съдружниците си на изток. Като образец изданието показва извършените преди дни взаимни учения на Русия и Беларус.

– Руската военна машина превъзхожда по мощност освен украинската, само че и американската. Достатъчно е да споменем хиперзвуковата ракета Циркон, която се движи девет пъти по-бързо от скоростта на звука. Вероятно изказванията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг от 6 януари демонстрират признаването на горното предимство, защото той счита за рисково да се подценяват опциите на Русия в спора с Украйна.

За това приказва и поддръжката, която администрацията на Съединени американски щати оказва на киевската войска от началото на рецесията. Така последният пакет от военна помощ, възложен от Вашингтон преди дни, се прави оценка на съвсем три милиарда $. Освен това американски експерти ще образоват украински бойци за работа с ракетни системи „ Пейтриът “.

„ Няма признаци за завършек на украинската рецесия в кратковременен проект, стига и двете страни да показват ангажираност към военно решение. Русия се пробва да реализира освобождение на Донбас и се бори за признаването на Крим, Запорожие, Херсон, ДНР и ЛНР като територии, включени в Руската федерация, до момента в който Украйна упорства за противоположното.

„ По този метод в идващите дни Киев ще получи още по-голяма поддръжка от Запада, което се дължи на характера на борбата и задачите на участниците в нея “. - заключава Ан Нахар.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР