Докато Великобритания се измъчва с въпроса дали да напусне ЕС,

...
Докато Великобритания се измъчва с въпроса дали да напусне ЕС,
Коментари Харесай

Избиратели от един английски град предупреждават Лондон: Не предавайте Брекзит!

Докато Англия се изтезава с въпроса дали да напусне Европейски Съюз, някои гласоподаватели в един античен британски град имат обръщение към политиците в Лондон: "Не предавайте Брекзит! ".

Лабиринтът на рецесията с европейското участие, в който попадна Обединеното кралство, доближава към своя край с извънредно разнороден избор от разновидности, включително Брекзит без договорка, договорка в последната минута, предварителни избори, или отсрочване и нов референдум.

В Честърфилд, северен британски град, последовател на Брекзит, който може да понесе стопански удар, в случай че Англия изпадне от Европейски Съюз, някои гласоподаватели са безапелационни, че биха предпочели излизане без договорка и че ще извърнат тил на политиката, в случай че Брекзит бъде осуетен..

"Трябва да е Брекзит без договорка - нито ще умрем от това, нито ще рухнем. Ние сме Велика Британия, спомнете си! ", сподели 70-годишната Валъри Куигли, последовател на Брекзит, която по традиция гласоподава за Консервативната партия на премиера Тереза Мей. Куигли, която от 26 години държи магазин за дамско облекло, твърди, че Мей се оправя добре при тежки условия.

"Ако някой различен счита, че може да се оправи по-добре от Тереза Мей, дано да се опитва. Според мен Брюксел и Европейски Съюз са уплашени до гибел, че си тръгваме ", добави тя.

Макар и незадоволително представителна извадка, отговорите на хората от Честърфилд демонстрират разлома сред 17,4-те милиона гласоподаватели, подкрепящи Брекзит, и елита в Лондон, който като цяло счита Брекзит за нещо нездравословно.

Мей, в миналото неохотна привърженичка на участието в Европейски Съюз, която завоюва премиерския пост в смута след референдума за Брекзит през 2016 година, е предизвестила, че неизпълнението на националния избор ще заплаши обществената кохезия, подкопавайки доверието в английската народна власт.

РАЗДЕЛЕНА НАЦИЯ

В стъпка, която може да наруши вековна конституционна договореност, някои депутати желаят да лишават от държавното управление контрола върху Брекзит, с цел да не позволен стопански пагубното съгласно тях напусакане без съглашение.

През 2016 година 51,9 % от гласоподавателите поддържаха излизането от Европейски Съюз, до момента в който 48,1 % гласоподаваха за оставане.

Социологическите изследвания демонстрират, че Обединеното кралство остава надълбоко разграничено, въпреки че в този момент нищожно болшинство поддържа оставането.

Изследванията сочат, че доста малко гласоподаватели, подкрепящи Брекзит, са трансформирали мнението си и че въпреки съгласно някои анкети да има признаци за възходяща поддръжка за нов референдум, резултатите варират според формулировката на въпроса.

В Честърфилд, пазарен град на 240 км северно от Лондон, чиято история датира още от римско време и е фамозен с църквата си, подкрепящите напускането гласоподаватели са безапелационни, че желаят ясно разкъсване с клуба, в който Обединеното кралство влезе през 1973 година

"Гласувахме или да останем в Европейски Съюз, или да напуснем Европейски Съюз. Нямаше вид "сделка ". Аз гласувах да напуснем ", сподели 51-годишният бизнесмен Дейвид Мосън, притежател на изнесен бизнес.

Брекзит без договорка значи, че няма да има временен интервал и излизането ще стане внезапно - призрачен сюжет за интернационалния бизнес и фантазия на "твърдите " "брекзитъри ", които желаят уверено разкъсване.

Управителят на "Банк ъв Ингланд " Марк Карни съобщи, че излизането без преход може да се окаже сходно на петролния потрес от 70-те, въпреки че съгласно някои последователи на Брекзит сходни прогнози са тактичност за заплашване.

Депутатът на Честърфилд от опозиционната Лейбъристка партия Тоби Пъркинс предходната година предизвести в близкия цех на "Тойота ", че Брекзит без съглашение би имал унищожителен резултат върху автомобилната промишленост. Близо 80 % от локалните поданици работят в завода, сподели Пъркинс. "Тойота " към този момент съобщи, че Брекзит без договорка може краткотрайно да спре производството в завода.

НА КАРТА Е ЗАЛОЖЕНА ДЕМОКРАЦИЯТА

Пъркинс, чийто изборен регион е следен от лейбъристите през по-голямата част от 20 век, е дал своя вот за оставане на референдума през 2016 година, само че на 15 януари е дал своя вот срещу договорката на Мей.

Дебора Чатауей, 52-годишна шивачка, е гласувала за лейбъристите на изборите през 2017 година пуснала бюлетина за лейбъристите, само че съобщи, че към този момент няма да гласоподава за тях. Тя е гласувала за оставането в Европейски Съюз, само че се опасява от Брекзит без договорка и по тази причина счита, че лейбъристите и другите партии би трябвало да се сплотят към Мей.

"Смятам, че всички партии, лейбъристите и останалите, би трябвало да застанат зад Тереза Мей и да ни обезпечат положително съглашение за страната, и дано да го приемем, по този начин е най-добре за всички ", сподели тя.

Но страховете от "предателство " се усещат остро..

"Ако те се отметнат от националния избор, по какъв начин бихме могли след това да гласуваме за каквото и да било друго? ", сподели Мосън, който на последните избори е дал своя вот за консерваторите.

Джеси Лили, на 66 години, някогашен служащ в цех, по-рано е дал своя вот за лейбъристите, само че счита, че те към този момент не съставляват работническата класа. Той желае овакантяване без съглашение и се тревожи, че политиците ще спрат Брекзит.

"Те ще отворят кутията на Пандора, без да си дават сметка какво ще излезе оттова. Първо ще ни предадат, а след това ще ни кажат, че би трябвало да има нови избори или нов референдум? Хората просто към този момент пръста си няма да помръднат. Това ще сътвори проблеми за идващите 20 години ", изясни той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР