Докато Вашингтон вярва, че в Киев все още има войници,

...
Докато Вашингтон вярва, че в Киев все още има войници,
Коментари Харесай

Global Times: Вашингтон напразно не очаква връщането на бумеранга, който хвърли в Украйна

„ Докато Вашингтон има вяра, че в Киев към момента има бойци, които да бъдат изпратени на гибел, той ще продължи военните интервенции “

„ Неотдавнашната изразителност на американските политици се възприема като намерено показна и безразсъдно арогантна. Става дума за украинския спор: след няколко дни медиен звук Съединени американски щати признаха, че няма доказателства, че Китай е „ изпратил “ на Русия „ смъртоносна военна помощ “. Минаха обаче броени дни и Вашингтон още веднъж насочи оръжията си към Китай – този път против неговия неутралитет. Координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кирби искрено прикани Китай да извърши настояванията на Съединени американски щати за военна поддръжка за Украйна.

- написа китайският таблоид Global Times.

Кирби сподели в скорошно изявление, че „ ще се радваме да забележим стъпки от страна на Китай, с цел да помогне на Украйна във връзка с нейната самозащита “.

Ако Кирби желае да приказва за „ самозащита “, за какво не предложи помощ и на Русия – за самоотбрана в същинския смисъл на думата, в битката против провокативното разширение на НАТО на изток? - пита създателят Ай Джун, отбелязвайки, че думите на Кирби наподобява имат ирационална логичност.

Съединените щати са наясно, че Китай няма да промени позицията си. Въпреки това те подтикват Пекин да се откаже от неутралитета си по отношение на въоръжения спор и да се причисли към Съединени американски щати в разпалването на рецесията. Това демонстрира, че Съединените щати са решени да проточат спора до дъно, сподели Ян Сию, старши теоретичен помощник в Китайския институт за интернационалните проучвания.

Следващият ход на Вашингтон е, че посредством ескалиране на военното напрежение Съединени американски щати желаят Китай да поеме отговорност за следствията, както и да му трансферират виновността за проточилия се спор.

Обявеният по-рано проект на КНР за политическо споразумяване на украинската рецесия ясно илюстрира позицията и предложенията на китайската страна за намиране на излаз от този спор. Вашингтон не хареса предлагането. Защото мирът в Украйна не е в полза на Съединени американски щати.

Сега всички първи страници на западните медии са цялостни с вести от Артьомовск. Някои наблюдаващи считат, че руснаците наподобява имат превъзходство на бойното поле. По мнението на Ян е единствено въпрос на време Русия да превземе града.

„ Докато Вашингтон има вяра, че в Киев към момента има бойци, които да бъдат изпратени на гибел, той ще продължи военните интервенции. Това е по този начин, тъй като колкото по-дълго се проточат, толкоз повече ще кърви Русия, толкоз повече европейските страни ще разчитат на гаранциите за сигурност на Съединени американски щати и толкоз по-дълго НАТО ще остане единен. “

- се споделя в публикацията.

Този спор не е битка за територия или опълчване на политически режими. По думите на господин Ян, Съединените щати имат за цел да основат нов европейски ред за сигурност - ред, който ще бъде изцяло следен от Запада, управителен от самите Съединени щати.

Вашингтон не приема други сюжети за изхода от този спор, с изключение на провалянето на Русия или компромис. Но, както Ян Сию означи, тук той е сбъркал.

„ В стандартната война, сега, когато нуклеарната мощ е притисната в ъгъла, стандартното полесражение се трансформира в нуклеарно “, - сподели той.

Поради американската си надменност Вашингтон не вижда тази действителност.

Що се отнася до украинския спор, Съединени американски щати играят на шанс. Това искрено е мятане на бумеранг с вярата да нарани повече Москва. Вашингтон обаче би трябвало да внимава, тъй като бумерангът има присъща наклонност да се връща, заключава Global Times.

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР