Докато върви разследването на атентата, Иван Гешев би било редно

...
Докато върви разследването на атентата, Иван Гешев би било редно
Коментари Харесай

Алексей Петров: Гешев беше обвинен, че е нагазил в поликата. Трябва да намери позиция извън България

Докато върви следствието на атентата, Иван Гешев би било редно да се отдръпна от поста си. Ще вземе най-разумното решение, не на база разбор. Това сподели някогашният началник на ДАНС Алексей Петров в предаването „ На фокус “ по Нова телевизия.

Той предложи прокуратурата да разкрие самоличността на мистичния израелски специалист, който се е озовал на мястото, където беше атакувана колата на Обвинител №1 и добави, че нито познава въпросният специалист, нито има връзка с него. Петров обаче уточни, че по това време в България е допустимо да е имало доста специалисти от Израел, защото техните експертизи са нужни у нас.

„ Не мога да кажа дали е имало нарушаване, тъй като не съм участвал, с цел да видя какви правила и процедури са спазени. Но от изказването на Сарафов разбирам, че не са спазени по един или метод, тъй като, самият той сподели, че Ясен Тодоров го е завел, без негово познание. Всъщност той пък е началник на следствието, което по този начин да се каже проверява покушението. Не е възможно основен прокурор да вкарва свои специалист, изключително когато става дума за следствие за самия него. И също така ние знаем, че основният прокурор не може да се меси на работата на прокурорите и следователите “, изясни някогашният началник на ДАНС.

Петров класифицира изказването на Сарафов като импулсивно, непринудено. Той е на мнение, че шефът на Следствието е бил комплициран в ъгъла и му се е наложило да направи това изказване.

Той дефинира гърмежа против кортежа на Иван Гешев като терористичен акт. „ Насочен е към смяна на публичното мнение посредством гласност, посредством психическо влияние “, изясни Петров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР