Докато въпросителните за Европа все още остават без отговор, в

...
Докато въпросителните за Европа все още остават без отговор, в
Коментари Харесай

БИТКАТА ЗА КАПИТОЛИЯ: Тръмп се бори за доверие чрез война срещу мигрантите

Докато въпросителните за Европа към момента остават без отговор, в Съединени американски щати борбата за Капитолия е в решаващи последни дни преди междинните избори във вторник. В последния миг президентът Доналд Тръмп насочва вниманието към имиграцията като главен проблем в страната. Той разгласява извънредно пропагандно видео с присъединяване на Луис Бракамонтес - мексиканец, който първо е депортиран, след това върнат в Съединени американски щати и след това наказан за ликвидиране на двама служители на реда.

„ Ще убия скоро още служители на реда ", споделя мексиканецът, а рекламният клип продължава с надпис: „ Демократите го пуснаха в страната”. Наситеното с расизъм и възпламеняващи обръщение видео е част от засилената изразителност на Тръмп против имиграцията.

„ Вот за демократите е избор за разпродажба на американските граници, избор, с който фентанил, хероин и други смъртоносни опиати ще потекат през границата ", съобщи президентът.

Той се пробва да трансформира идните избори вместо в референдум за самия него, в референдум за миграцията. Основната му теза е, че гласоподавателите към този момент не считат Америка за нация от имигранти, а страна, която е под блокада. За да потвърди тезата си, употребява многохилядните кервани от Латинска Америка.

Тръмп залага на страха. Твърди, че латиноамериканските мигранти са доста повече, в сравнение с се твърди, че измежду тях има гангстери и хора от Близкия Изток. Първо даде обещание да прати 5000 военни на границата с Мексико, след това броят им набъбна до 15 000.

„ Никой няма да мине границата, няма да позволим на хора да влизат. Погледнете какво стана в Мексико, какъв брой са груби тези хора от втория кортеж, а и от първия. А в този момент към този момент има и трети - от Салвадор. Много съществено обмисляме да спрем финансовата помощ за тези страни от Латинска Америка, тъй като те не вършат нищо за американския народ ", съобщи президентът

Освен кервана, Тръмп възобнови и различен дълготраен спор в Съединени американски щати - правото на поданство по рождение. Каза, че ще го забрани с изпълнителна заповед и даже в личната му партия се надигнаха против него. За сходна възбрана е нужна смяна на Конституцията.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че болшинството от американците считат имиграцията за доста значима, само че се доверяват по този въпрос повече на демократите. Данните сочат, че има смяна спрямо 2015 година, преди Тръмп да стартира да господства на политическата сцена, когато американците са вярвали повече на консервативната партия за справяне с имиграцията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР