Докато ваксинацията срещу Covid-19 у нас все още пъпли с

...
Докато ваксинацията срещу Covid-19 у нас все още пъпли с
Коментари Харесай

Готови ли са личните лекари за масовата ваксинация срещу Covid-19?

Докато имунизацията против Covid-19 у нас към момента пъпли с най-бавни темпове в Европа, здравните управляващи успокояват, че всеобщата имунизация ще стартира напролет, когато страната ни ще разчита на повече дози от към този момент утвърдените ваксини и ще бъдат налични ваксини на повече компании.

Масовата имунизация на популацията ще падне главно върху персоналните лекари, които имат опит в осъществяването на имунизационни стратегии, само че има още въпроси за решение, с цел да тръгне процесът с по-бързо движение. Пред Mediapool персонални лекари разясниха, че имат подготвеност да имунизират пациентите си, само че все още организацията и условията на здравните управляващи по-скоро затрудняват процеса, в сравнение с оказват помощ за по-бързото ваксиниране на огромен брой хора.

Старт през март или април

" Личните лекари ще вършат IV и V фаза от имунизационния проект, които обгръщат възрастните, хронично болните и всички останали хора. Дали ще стартираме през март или април зависи от доставките на имунизациите ", разяснява пред Mediapool доктор Костадин Сотиров от Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пловдив.

Колко души възнамерява да имунизира Министерство на здравеопазването?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР