Докато в стария си вариант системата имаше предимно административни функции,

...
Докато в стария си вариант системата имаше предимно административни функции,
Коментари Харесай

Публична платформа гарантира прозрачност на европейските средства у нас


Докато в остарелия си вид системата имаше най-вече административни функционалности, новата версия дава достъп до всички отворени и идни процедури за даване на безплатна финансова помощ. Тя съдържа цялостна информация за всички планове – стартирали, завършили или прекъснати, които се извършват на съответната територия. Чрез обществения модул  могат да се създадат информации за резултатите от оценката на всеки стадий и крайното класиране на плановите оферти, постигнатите знаци, финансовите корекции, тръжните процедури, подписаните контракти и други Системата дава опция да се проследят действително изплатените средства на бенефициентите, осъществяването на стратегиите, както и броят и цената на подадените планови оферти. Всеки евентуален претендент може да ревизира дали е позволен посредством задаване на критерии за обитаемото място и типа на организацията бенефициент.

От сегашния програмен интервал ИСУН 2020 съдържа информация и за плановете по Програмата за развиване на селските региони 2014-2020г. Така могат да бъдат проследени всички бенефициенти, отпуснатата финансова помощ, дейностите, продължителността и разплащанията по плановете. По този метод се приключват неприятните практики с европейски средства, добави Виктория Николова.

България е първата държава-членка на Европейския съюз, която демонстрира намерено изразходените средства по европейски стратегии от 2010 година насам. Освен евентуални претенденти, интерес към обществения модул на ИСУН 2020 демонстрират студенти, представители на администрацията, медии и други заинтригувани.

На срещата в Областния информативен център възпитаниците на Икономическия университет бяха осведомени и с целите и трендовете за идващия програмен интервал - 2021-2027г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР