Докато в София все още чакат първия сняг, в североизточна

...
Докато в София все още чакат първия сняг, в североизточна
Коментари Харесай

2 метра преспи по пътя Варна - Добрич

Докато в София към момента чакат първия сняг, в североизточна България ситуацията е напряко бедствена. На места преспите доближават до метър и половина -  два. Поради мощния снеговалеж, плевел вятър и снегонавяванията пътят е затворен от 17 часа през вчерашния ден.

Междувременно от АПИ оповестиха, че продължава почистването на преспите и падналите дървета, както и отстраняването на авариралите коли по пътя Варна - Добрич и по път път Тръница - Бдинци в област Варна. Снегопочистващите машини са на терен и при нужда ще се включи и спомагателна техника. Целта е през днешния ден в следобедните часове трафикът да бъде възобновен.

Движението се осъществява при зимни условия по третокласните отсечки в област Варна: път III-207 Ветрино – Калоян,  път III-2072 Ветрино – Вълчи дол, път III-2702 Добрич – Суворово и по път III-2901 Суворово – Аксаково. Ограничен е трафикът на коли над 3.5 тона по път III-2902 - Аксаковска гледка - Кичево.

В област Шумен за снегопочистване е лимитирано придвижването по път III-7005 Изгрев - Тодор Икономово в региона на с. Тъкач. Трафикът се реализира по обходен маршрут: с. Тъкач - Каолиново - път I-7 - с. Пристое. Работата продължава и е планувано до края на деня придвижването да бъде възобновено.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли шофьорите да потеглят на път с автомобили, готови за зимни условия, да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри.

Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР