Докато в редица европейски заводи да автомобили производството е блокирано

...
Докато в редица европейски заводи да автомобили производството е блокирано
Коментари Харесай

Първата гигафабрика на Tesla в Европа вече работи

Докато в редица европейски фабрики да коли производството е блокирано или фрапантно понижено поради неналичието на микрочипове и други съставни елементи, край Берлин проработи новата фабрика на Tesla, заяви „ Труд бг “.

Това е първото място на Стария континент, където се сглобяват коли на хитовата американска марка и четвъртата гигафабрика на компанията в международен мащаб. Другите са в Шанхай (Китай), Невада и Бъфало (САЩ). Тече градежът и на петата гигафабрика в Тексас (САЩ). Иначе първите коли на Tesla излизат през 2010 година от индустриален комплекс в Калифорния, джойнтвенчър с Toyota.

В Берлин ще се създават коли на Tesla за всички европейски страни. Досега купувачите тук получаваха колите си от Съединени американски щати през Нидерландия, където някои модели идват на части и се асемблират.

Фабриката край немската столица има потенциал да създава по половин милион транспортни средства годишно. Тя изникна от нищото измежду полето за две години с инвестиция за над 1 милиард евро. При цялостно натоварване там ще си вадят прехраната 12 000 души. В момента са назначени 3000 служащи. В комплексния цех се създават коли, акумулатори, електромотори, елементи, седалки, шасита и други детайли.

Подобрението на инфраструктурата в региона на завода край Берлин включва създаване на спомагателен ръкав от влаков път, гара и шосе.

Първите създадени транспортни средства на Tesla в Берлин са Model Y. На по-късен стадий ще бъде пусната и поточна линия за Model 3. Това е най-продаваният електромобил освен в Европа, само че и в целия свят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР