Докато в Мрежата живо се обсъжда информация за възможното пускане

...
Докато в Мрежата живо се обсъжда информация за възможното пускане
Коментари Харесай

Серията Radeon RX Vega може да бъде попълнена с графични карти, базирани на ядрото Vega 11

Докато в Мрежата живо се разисква информация за вероятното стартиране от NVIDIA на графичния ускорител GeForce GTX 1070 Ti, един от южнокорейските източници проговори за вероятното разширение на продуктовата линия графични карти на AMD . Според наличните клюки, компанията е подготвена да размени сегашната линия адаптери Radeon 500 с моделите RX Vega 32 и RX Vega 28 , в основата на които ще лежи по-компактното ядро Vega 11.

Естествено, числовото обозначаване тук се появи без причина. То приказва за броя на клъстерите в състава на GPU, на всеки от които се падат по 64 поточни процесора. В резултат на това се получава, че Radeon RX Vega 32 , основан на чипа Vega 11 XT, съдържа общо 2048 поточни процесора, а Radeon RX Vega 28 с Vega 11 Pro – 1792.

Какво е най-интересното, съгласно източника, бъдещите графични карти би трябвало да бъдат оборудвани с по-скъпата графична памет от вид HBM2 с размер до 4 GВ. Ако това е по този начин, RX Vega 32 и RX Vega 28 ще зарадват потребителите с 1024 битова шина. Въпреки това е мъчно да си представим, какви ще са цените на продуктите и с какви адаптери NVIDIA ще се конкурира на пазара.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР