Докато в Мелбърн Australian Open навлиза във финалния си уикенд,

...
Докато в Мелбърн Australian Open навлиза във финалния си уикенд,
Коментари Харесай

Джокович стана почетен гражданин на Будва


Докато в Мелбърн Australian Open навлиза във финалния си уикенд, международният №1 Новак Джокович продължава обиколката си в Черна Гора.

Вече няколко дни 20-кратният първенец от Големия шлем е в прилежащата на Сърбия държва като посети редица църкви и манастири. Последната му изява бе в известния морски курорт Будва, където Джокович получи званието почетен жител.

Той бе приветстван от няколкостотин свои фенове, след което се срещна и с кмета на града. В Будва Джокович е дружно със своите родители. Марко Чаревич подари на тенисиста и икона от признателност за помощта във връзка с „ съхраняването на сръбските хора и сръбската черква в Черна Гора “.

Към момента международният №1 продължава да резервира безмълвие по тематиката, която бе водеща за целия свят единствено до преди броени дни – депортацията му от Австралия и невъзможността да пази купата си от 2021 година.

Много скоро още веднъж ще имаме опцията да забележим Новак в игра. Той ще взе участие на АТР 500 шампионата в Дубай, който започва на 21 февруари.

В същото време обаче присъединяване му на втория за годината шампионат от Големия шлем Ролан Гарос е под сериозна въпросителна. Франция одобри нов закон, съгласно който приема на територията си единствено имунизирани или неотдавна преболедували от Covid. Първоначално се смяташе, че прекараният от сърбина ковид в края на 2021-а ще бъде задоволителен за изключение и присъединяване в Париж. Спрямо последните разпореждания обаче срокът при преболедуване се понижава и в тази ситуация на Джокович то важи единствено до 16 април – повече от месец преди началото на Ролан Гарос.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР