Докато в европейските страни членки на НАТО се засилва роптаенето

...
Докато в европейските страни членки на НАТО се засилва роптаенето
Коментари Харесай

Санкциите срещу Русия и лутанията на японското правителство

Докато в европейските страни членки на НАТО се ускорява роптаенето по отношение на антируските наказания, които подкопават стопанската система им, погледите на жителите на Белия дом са ориентирани към Далечния изток. Има проблясък на вяра, че Япония (третата икономическа мощ в света) най-сетне ще сътвори условия, които ще „ раздерат на части “ съветската стопанска система. Японското държавно управление към този момент лиши Русия от статута на най-облагодетелстваната нация в търговията, забрани износа на съвсем цялата гама от закупени от страната ни артикули и сложи неуместни наказания против висшите ръководители на Руската федерация. Още повече, че японският министър председател заплашва Русия... да я лиши от мястото в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации!

Правителството приканва японците да поддържат политиката на наказания, признавайки, че тя ще удари самата Япония като бумеранг.

Министърът на стопанската система, търговията и промишлеността Коичи Хагиуда сподели: „ На сегашния стадий няма различен метод с изключение на в допълнение усилване на глобите против Русия “. В същото време той призна: „ Невъзможно е да се избегнат отрицателните последствия от наложените наказания. По-специално, в случай че обстановката се проточи, ще бъде мъчно за японските компании, опериращи в Русия, да продължат да водят бизнес “.

През 2014 година тогавашният министър председател на Япония Шиндзо Абе съумя да убеди американския президент Барак Обама да се съгласи да не постанова съществени наказания на Русия „ за Крим “ от боязън, че това ще промени към по-лошо „ другарската атмосфера “ в договарянията с президента Путин за принадлежността на Курилските острови (под маската на договаряния за сключването на анахроничен кротичък контракт сред двете страни).

Сега, когато стана ясно, че ухажването на Абе с Путин се е провалило, японското държавно управление отвърна, като наложи персонални наказания на висшите политически водачи на Русия, в това число президента и външния министър. Това е засегнатост както за самите водачи, по този начин и за целия народ.

Развълнуваните японски политици от Либерал-демократическата партия режат клона, на който седят. Първо, те предложиха да се откажат от ВПГ от Сахалин, доставян на японската промишленост (гиганти като “Мицуй” и “Мицубиши” вземат участие в създаването на залежи в Сахалин с инвестиции). Последната дума обаче принадлежи на огромния бизнес: настана зов и ЛДП се отхвърли от концепцията, а държавното управление съобщи, че не желае да бъдат другари с Москва, само че ще купува газ от Сахалин в същите размери.

Друг случай се случи по отношение на настояването на Вашингтон да се завразят интернационалните валутни запаси на Русия, съхранявани в банките на Страната на изгряващото слънце. 33 милиарда $ са съществени пари (около 4 трилиона йени, или 6% от общите златни и валутни запаси на Руската федерация). Японците обаче, за разлика от американците, не посмяха да крадат парите на други хора: видите ли, Япония не може да изземе валутните запаси на Централната банка на Русия, които се съхраняват в Банката на Япония, заради неналичието на членове в законодателството, регулиращо сходни ограничения, сподели финансовият министър Шуничи Сузуки. Отначало обаче японското държавно управление, подчинявайки се на команда от Вашингтон, замрази средствата на Централната банка на Русия.

Припомнете си, че Япония е заобиколена от страни, които я считат за неприятелска. Токио подклажда териториални проблеми със съседите си от десетилетия, а през последните години процесът на милитаризация на страната се форсира.

Токио съпровожда икономическите наказания с ескалация на районното напрежение, представяйки на съседите си, по-специално Русия, противозаконни териториални претенции. Японските политици показват пряк фалшификат, представяйки Курилските острови като „ изконни японски територии “ под съветска окупация. Вярно е, че през последните години Токио се въздържа от сходни изказвания, примамвайки Москва с „ стратегия за икономическо съдействие “, за която на Русия би трябвало да се заплати за Курилските острови.

Официалната „ Синя книга на дипломацията “ за 2022 година гласи, че южните Курили „ са неразделна част от Япония и сега са нелегално окупирани от Русия “. В същото време Токио продължава да упорства за договаряния по фиктивен „ териториален проблем “. Японските читатели също виждат несигурността на сходна позиция. По-долу предлагаме някои отговори на провокативни пасажи от “Синята книга за дипломацията”.

c2J5zMuw8JkQkiN : А за какво мълчахте последните 20 години?

chobo55nori : Нима за първи път за последните 20 години нашите политици събраха, най-сетне, храброст, с цел да кажат нещо?

2018_apc : Ама нямаше проблеми с противозаконната окупация от Япония на Сахалин (1905) и Сибир (1918-22)? Това са доста основателни възражения против японската доктрина за " противозаконната окупация ", която постоянно се появява в диалога с руснаците. Ако поставите клаузата за „ противозаконна окупация “ в “Синята книга”, неотложно ще бъдат подхванати съществени контрамерки против нас. Това затруднява и решаването на други териториални въпроси. Това наше деяние заслужава единствено една дума - цялостна нелепост.

Aso_Yurinosuke : Е, откакто това е реалност, тогава можем да го отбележим в “Синята книга”, само че нашите политици имат ли проекти в главите си какво да вършат по-нататък? Или остават безпомощни? Все отново е добре известно, че глупавото куче постоянно губи и бяга!

Sod : Не променяме ли внезапно политиката си по отношение на Русия? Погледнахме ли напред? Конфликтът не е с нас, а сред Русия и Украйна. Без да виждаме нищо в бъдещето, ние към този момент започваме да мажем Русия с най-черни краски. Мисля, че това е късогледо. Америка няма да ни избави. Япония би трябвало да мисли за себе си. И авансово да си обезпечи метод за оттегляне.

Sag : Ако Америка се раздели с неонацизма и бъде ръководена от по-стабилно държавно управление, тогава може би Путин би могъл да намерения да върне островите на нас. И по този начин, щом ни ги върне, върху тях незабавно ще бъдат издигнати военни уреди. И там ще се появят неонацисти, както през днешния ден в Украйна. Условието за връщането на островите към нас е премахването на японско-американския съюз.

Cba : Северните територии са неразделна част от Япония! Те са нелегално окупирана от Русия! Ако нашето държавно управление прави такива изказвания, дано застане зад тях. И няма какво да се крие зад Украйна. Няма нищо общо с нея. Нашето държавно управление би трябвало да може твърдо да отстоява позицията си и да договаря.

Ymn : Е, ето ни. Нарекоха в прав текст окупацията противозаконна. А за какво преди този момент нашето държавно управление мълчеше? Кога Япония беше наречена " недружелюбна страна "? Когато отхвърлиха да водят мирни договаряния с нея, ли? Ние би трябвало да вършим изказванията си преди Русия, а не след нея. Премиер Кишида, помислете деликатно за политиката на Китай и Русия, с цел да не страдате след това.

Yus : Ако нашето държавно управление споделя, че северните територии са нелегално окупирани от Русия, тогава за какво купуваме енергийни запаси от Русия и даже ставаме подвластни от нея в това отношение?

Kotobuki : Искам да попитам нашето външно министерство: успяхме ли да реализираме някакво решение най-малко на някои от нашите териториални разногласия със съседите? Ще изразим ли и на Китай и Южна Корея нашата " угриженост за окупацията "? И на какво съображение?

Kzy : Ако Япония беше работила изцяло без значение, тя от дълго време щеше да си върне най-малко част от островите. Това, което се случва в този момент, се случва единствено тъй като тази невъзможност устройва Америка!

You : Напоследък изглеждаше, че е почнал прогрес в японско-руските договаряния. И ето още веднъж „ желязната завеса “. И по този начин, още веднъж обстрел и задържане на нашите риболовци във водите на северните острови. Това е нещо, за което ние, елементарните японци, не можем да не се тревожим.

S emi : Е, нашата държавна машина стартира да се надига тежко. Предстои да забележим какъв ще е резултатът. Наистина ли е взела ограничения? Но както и да е, с сегашния ни боен капацитет най-вероятно нищо няма да се получи. Някакви апели: “Хайде, дайте!”

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР